Matig Oosterend wint wederom

Oosterend heeft zondag tegen Nieuwe Niedorp een 4-1 overwinning geboekt.

Voor de eerste wedstrijd van het seizoen in de vijfde klasse werd al geopperd dat de zwartgelen weleens bovenin mee zouden kunnen draaien. Na vijf wedstrijden blijkt dat niet het geval, maar Oosterend was wel op zijn hoede voor de jonge ploeg.

Coach Duinker kon nog niet beschikken over de geblesseerde Dave Witte en Dylan Betsema, maar had genoeg manschappen om dit op te vangen. Na het eerste fluitsignaal waren er vier spelers die de bal hadden geraakt en de stand was al 1-0. Sijb Vlaming werd keurig bediend door een steekpass op maat, kon met zijn snelheid door op links en kon alleen op de keeper af. Hij haalde de trekker over en de goal was een feit. Natuurlijk heerlijk voetballen wanneer je zo vroeg op voorsprong komt. Misschien wel heerlijk maar het voetbal was matig. Duinker had zijn spelers tactisch goed staan, maar het spel was slordig, geen goede aanname of de bal werd slordig ingeleverd bij de tegenstander. Hierdoor kwam Niedorp ook op gelijke hoogte, een droge knal kon niet gekeerd worden door Grozspietsch, 1-1 ruststand.

Vorige week was Duinker nog mild in de rust maar deze middag had hij genoeg tips voor zijn spelers. Het was duidelijk, er moest een tandje bij en het spel moest zorgvuldiger in bal bezit. Duinkers woorden werden begrepen en de tweede helft werd er dan ook beter gevoetbald. In de 62ste minuut werd een mooie combinatie op rechts gemaakt, de bal werd voorgetrokken. Rinus Wesselman stond op de juiste plek en schoot de 2-1 in de touwen. Het ijs was gebroken en de thuisploeg drukte goed door. Maar ook Niedorp deed er een schepje bovenop, het werd een spannend slot.

Inmiddels werd Merijn Bakker naar de kant gehaald, Jeroen Abma kwam binnen de lijnen. In de 71ste minuut kwam Oosterend er op de linkerkant door, een voorzet volgde en de vrij staande Dennis Daalder kopte snoeihard de 3-1 binnen. Niedorp was het niet eens met de treffer en begon te mopperen op en tegen de leidsman. In het laatste kwartier werden de ruimtes groter en kon Oosterend hier gebruik van maken. Verbaal werd Niedorp steeds beter, je moet wat als je dreigt te verliezen. De nog frisse Abma werd vanaf het middenveld de ruimte ingestuurd, ging op de keeper af en maakte de 4-1. In de laatste tien minuten werd de wedstrijd volwassen uitgespeeld en kon de koploper weer drie punten bij het totaal optellen, 18 uit 6.

Komende zondag 11-11 staat de derby ZDH - SVO op het programma, aftrap 14.00 uur in Den Hoorn.