Schoolleiders basisscholen achter komst van Onderwijscentrum

De schoolleiders van de basisscholen op Texel hebben hun steun uitgesproken vóór het doorgaan met de realisatie van het Onderwijscentrum in Den Burg.

Dat hebben zij in een gezamenlijke verklaring laten weten. De schoolleiders stellen zich in één lijn op met de stuurgroep van schoolbesturen die het Onderwijscentrum voorbereidt.

Volgens de schoolleiders, verenigd in een projectgroep, zit er meerwaarde in het samengaan van de vijf basisscholen in Den Burg in één gebouw. "Dit heeft organisatorische, personele en kwalitatieve voordelen. Dit is vastgelegd in het basisdocument samenwerking."

De doorgang van het Onderwijscentrum, waar al jaren over gesproken wordt, leek een maand geleden een formaliteit, totdat een meerderheid in de gemeenteraad besloot toch nog eens te kijken naar de optie van een volledig losstaand gebouw in plaats van een Onderwijscentrum dat deels in de OSG komt.

Vorige week lieten medewerkers van de Jozefschool, één van de vijf betrokken basisscholen, weten dat de invulling van het Onderwijscentrum sterk verbleekt is, waardoor ze onvoldoende overtuigd zijn dat de deelname in het Onderwijscentrum ten goede komt van de leerlingen van de Jozefschool.

Dat leidt daar tot de situatie dat de schoolleiding en het bestuur van de Jozefschool (Sarkon) zich opstellen achter het Onderwijscentrum en dat medewerkers en medezeggenschapsraad niet meer overtuigd zijn van het Onderwijscentrum. Op Facebook kregen zij de nodige steun van diverse ouders.

De schoolleiders van de Texelse basisscholen zeggen de zorgen over het proces te delen en vinden het belangrijk dat er een besluit wordt genomen. Dat laatste staat gepland voor de raadsvergadering van dinsdag 13 november. "Ondertussen zetten wij onze samenwerking als schoolleiders voort en gaan we door op de ingeslagen weg."