Denise Betsema op het parcours in Ruddervoorde.
Denise Betsema op het parcours in Ruddervoorde. Foto: Facebook Denise Betsema / Peter Geelen

Eerste plaats Denise in Neerpelt, vierde plaats in Ruddervoorde

Denise Betsema is zaterdag eerste geworden bij het veldrijden in het Belgische Neerpelt. Zondag werd ze vierde bij wedstrijden in het Belgische Ruddervoorde.

In Neerpelt kwam Denise al snel op kop te rijden met Maud Kaptheijns. Ze gingen samen door de gracht van het parcours, maar in de zandbak die volgde kon Denise haar voorbij steken. "De rest van de wedstrijd kon ik mijn voorsprong verder uitbouwen en de laatste ronde kwam ik met een halve minuut voorsprong door. Ik speelde op safe en nam geen onnodige risico's in de laatste ronde waarna ik met mooie voorsprong als eerste over de finish kwam. Ontzettend blij met mijn eerste Belgische overwinning! En wat stond er een enthousiast publiek langs de kant, echt te gek!"

Het parcours in Neerpelt leek volgens Denise een beetje op het Texelse bos. "Veel korte maar steile klimmetjes, los zand en ook wat passages over zware ondergrond. Een mooi maar ook snel parcours waar ik tijdens de verkenning meteen enthousiast over was. In het parcours zit een bekend grachtje dat ik dit jaar sprong en waar ik het verschil hoopte te gaan maken. En dit gebeurde!"

Bij de Superprestige in Ruddervoorde kende Denise een slechte start. Haar voet schoot uit het pedaal waarna ze meteen aan een inhaalrace moest beginnen. "Elke ronde kon ik een stukje opschuiven, waarna ik met nog iets meer dan twee rondes te gaan in een groepje achtervolgend op de kopgroep kwam te rijden." Het groepje vond aansluiting, maar toen waren koplopers Marianne Vos en Annemarie Worst er al vandoor voor de eerste en tweede plaats. "Met nog een ronde te gaan was het duidelijk dat wij zouden rijden om de derde plaats. Ik hoopte op een sprint en nam hierdoor geen risico om aan te vallen. Kim van der Steene deed dit wel en sloeg daarmee een gaatje. Dat kreeg ik niet meer dicht." Komende zondag 4 november verschijnt Denise aan de start van EK veldrijden in Rosmalen. De wedstrijd van de dames-elite begint om 13:45 uur.