Eerste winst voor heren Tevoko

De volleybalheren van Tevoko hebben hun eerste overwinning van het seizoen behaald. Tegen het team van de Boemel uit Tuitjenhorn werd het in Ons Genoegen 3-1.

Dat de volleyballers van Tevoko na de promotie vorig seizoen naar de Eerste Klasse het zwaar zouden krijgen was geen verrassing. Desondanks hadden de Texelaars zichzelf iets meer toegedicht dan de schamele twee punten na vier wedstrijden, opgedaan na eveneens 4 opeenvolgende nederlagen.

Toch was er geen paniek te bespeuren in de Texelse gelederen. In geen enkele wedstrijd, ook die tegen een paar sterke tegenstanders, was het team weggespeeld.

Tevoko, dat de vorige wedstrijd middenman Patrick Hollenberg nog moest missen, trad bijna compleet aan. De gasten, die wel een aantal basisspelers misten, namen desondanks een vroege voorsprong. Bij 8-13 moest aanvoerder Kenter al vluchten in een time-out, Hierna kwam er echter wel iets meer vuur in het Texelse spel. Het aanvallend surplus van de thuisploeg bracht uiteindelijk de nipte setwinst: 26-24.

De tweede set kende een vergelijkbaar scenario. Opnieuw nam de Boemel een vroege voorsprong, die halverwege de set echter verdween als sneeuw voor de zon. Patrick Hollenberg had weer enkele dodelijke killblocks in huis en bezorgde mede hierdoor zijn team de tweede setwinst: 25-21. In de derde set verloren de Texelaars echter de grip op de wedstrijd, veroorzaakt door slordig spel en concentratieverlies. Met 23-25 bracht de Boemel de spanning terug. De ommekeer leek zich door te trekken in de vierde set. De thuisploeg was nog steeds niet bij de les en bij 7-12 leek zich een klein Texels volleybaldrama te voltrekken. Na een sterke servicebeurt van Marco Tuntelder kwamen de Texelaars wederom langszij en lieten zich nu niet meer het kaas van het brood afsnoepen. Met 25-18 werd de set- en wedstrijdwinst zeker gesteld.

Tevoko mag zich op 17 november melden in Enkhuizen om tegen de koploper Madjoe aan te treden.