Koploper Oosterend wint weer

Op papier had Oosterend een lastige wedstrijd te spelen in en tegen Callantsoog. De thuisploeg stond voor de aftrap vierde op de ranglijst waar Oosterend eerste stond. Het eindigde in een pak slaag voor de thuisploeg. Oosterend won met 1-6.

Trainer/coach Ruben Duinker had de mannen goed toegesproken om de wedstrijd niet te slap te starten. Twee weken terug tegen Oudesluis gebeurde dit wel en dat moest anders. Zonder vier vaste waarden door verplichtingen en blessures ging Oosterend goed van start. Er werd goed druk gezet door het middenveld, Rinus Wesselman en Dennis Daalder stonden goed en veroverden vaak de bal. Oosterend drukte de tegenstander in de verdediging en creƫerde kans op kans. Het mag een klein wonder heten dat men met de 'brilstand' de rust in ging.

Vijf minuten in de tweede helft nam de keeper van Callantsoog een achterbal tegen de harde wind in. Door goed druk zetten van Oosterend werd de bal op het middenveld veroverd, Rinus Wesselman speelde in op Barry Boersen, die draaide knap weg en krulde de bal op slimme wijze via de paal het doel in, 1-0. Een minuut na de openingstreffer ging Myren Helleman goed door op de rechterkant. Hij veroverde de bal van de achterhoede van Callantsoog en kon vrij door op de keeper, zijn schot in de linkerhoek was teveel voor de keeper, 2-0. Oosterend kreeg steeds meer ruimte en het voetbal werd zorgvuldiger. In de 60ste minuut werd wederom Callantsoog onder druk gezet en de bal werd weer op het middenveld veroverd. Na een prachtige combinatie werd de bal van rechts voorgezet, Dennis Daalder stond op de juiste plek om de 3-0 te maken, dit deed hij ook.

Na deze goal werd het aan Oosterendse kant slordig, dit kwam ook doordat de thuisploeg meer druk ging zetten en met een extra spits ging spelen. Uit een doodspel moment maakte Callantsoog de 1-3. Een vrije trap werd vanaf rechts genomen, de spits raakte de bal licht en ging over de uitkomende keeper Groszpietsch heen. Het was even tien minuten billenknijpen, Callantsoog drukte goed aan maar echte kansen werden niet gecreƫerd.

Twintig minuten voor het einde werd Dylan Betsema naar de kant gehaald voor inkomende Sijb Vlaming. Tien minuten voor tijd schakelde Oosterend een tandje bij. Callantsoog werd gek van de groen-witten, ze waren overal eerder en speelden ze helemaal zoek. Myren Helleman mocht de trekker overhalen voor de 1-4 na weer een mooie combinatie. Met nog een paar minuten te spelen nam Rinus Wesselman de corner, deze werd finaal gemist door een verdediger en belandde zonder enige aanraking in het doel, 1-5. Sijb Vlaming was al een aantal keer gevaarlijk geweest aan de linkerkant met zijn snelle loopacties. Dit werd in de 90ste minuut beloond met een treffer. Eindstand 1-6. Komende zondag 4 november speelt Oosterend thuis tegen Nieuwe Niedorp, aftrap 14:00 uur.