Lola Bakker.
Lola Bakker. Foto: Merida

Contract Lola Bakker MTB-team

Lola Bakker uit Den Burg is opgenomen in het Merida Bassa Biking Team, één van de grootste en historierijkste mountainbiketeams in Nederland.

Lola tekende afgelopen zaterdag in Arkel een contract voor twee jaar als junior. De Texelse heeft haar opname in de MTB-ploeg te danken aan haar successen van de afgelopen tijd. Ze werd in augustus in België Beneluxkampioen en ze was winnares van de NL Cup voor mountainbikers in de klasse nieuwelingen-meisjes. De laatste was een serie van zeven MTB-wedstrijden verspreid over het land.

Het leidde ertoe dat Lola ineens een bericht kreeg van Patrick Bassa, teammanager van het Merida Bassa Biking Team. Of ze al wist wat haar plannen voor 2019 waren. Dat antwoord was volgens Lola snel gegeven. "Nog meer uit het mountainbiken halen dan ik tot nog toe gedaan heb. Ik voel dat er meer in zit."

Binnen een week was alles in kannen en kruiken en werd het contract getekend. Lola is er hartstikke blij mee. Het Merida Bassa Biking Team is een begrip in binnen- en buitenland. "Ons motto is: blijf gewoon jezelf, ook al heb je succes", aldus teammanager Bassa die zelf ook wedstrijdmountainbiker was. "En beloof geen dingen die je niet waar kunt maken. En het belangrijkste, rijd altijd met plezier!"