Voorzien van lampion en klaar voor de wandeling.
Voorzien van lampion en klaar voor de wandeling. Foto: Willem Sangers

Genieten van van het duister op Texel

Op diverse plaatsen werden zaterdag activiteiten gehouden in het kader van de Nacht van de Nacht. Zo trad het Popkoor op in 'het bossie' bij het Doolhof en de Jongerentheatergroep van Artex voerde een stuk op bij de eendenkooi van Spang.

Het was al vroeg druk bij de ingang van het bossie. Ondanks het kille weer hadden veel mensen de moeite genomen om te komen kijken. "Hoe vaak krijg je nou eenmaal de kans om naar zo'n bijzonder optreden van het Popkoor te kunnen gaan", stelde een bezoeker vast. Maar voordat men kon genieten van het Popkoor stond eerst een tocht door het donkere bos op het programma. Halverwege de route zat El Kortenhoeven, enkel te onderscheiden door het licht van twee bescheiden lantaarns. Daarna voer de tocht naar de andere kant van het bossie. Al op afstand kon je het Popkoor horen zingen. Toen iedereen zich definitief verzameld had, begon de voorstelling. Het koor trapte af met Zoutelande van Bløf.

Ook in Den Burg was het een drukte van jewelste waar de traditionele Lichtjeswandeling werd gehouden. Al ruim voor de starttijd van 19:30 uur hadden de kinderen zich verzameld rondom het Glazen Paleis in het park van Den Burg. De lantaarn van het ene kind nog mooier dan van het andere. De jeugd had er duidelijk zin in.

Afbeelding