Texel in actie tegen Het Vennewater in Ons Genoegen.
Texel in actie tegen Het Vennewater in Ons Genoegen. Foto: Willem Sangers

Texel wint van Het Vennewater

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben vrijdagavond in Ons Genoegen in Den Burg met 5-1 gewonnen van HZV Het Vennewater uit Heiloo.

Volgens coach Martijn de Veij was het een matige wedstrijd waarbij Texel in een te laag tempo begon. De ploeg kwam daardoor na tien minuten op achterstand. De spelers hadden ook moeite om door de linies van de tegenstander heen te breken. Dat veranderde toen Jesper Arkenbout in de twaalfde minuut van de eerste helft gelijk maakte. Het begon te lopen bij Texel waarna Yorgo Helleman en Rinus Wesselman in de zestiende en de negentiende minuut voor de 3-1 ruststand zorgden. In de tweede helft was Texel bij de les en kwam de ploeg niet meer in de problemen tegen Het Vennewater. Jesper List scoorde de 4-1 in de negenentwintigste minuut en Ralph Slik bepaalde de eindstand op 5-1. Texel staat dankzij de overwinning nu op de derde plaats in de eerste divisie van het landelijk zaalvoetbal. Het tweede van Texel Futsal speelde vrijdagavond thuis in Ons Genoegen tegen DWOW 1 en verloor met 2-5.

Vrijdagavond 2 november staat de volgende wedstrijd voor het eerste van Texel Futsal op het programma. De zaalvoetballers reizen dan af naar Assen om tegen Futsal LTC 1 te spelen.