De Koog verliest in Waarland

De voetballers van De Koog hebben de uitwedstrijd tegen Con Zelo uit Waarland met 6-3 verloren. Na een 1-1 ruststand en een goede eerste helft, ging het in de tweede helft mis voor de 'blauwe trein'.

Na nog geen twee minuten spelen kon De Koog al op rozen zitten. Yorgo Helleman kwam na een snelle rush oog in oog met de doelman, maar kreeg de bal ook in de rebound niet langs zijn opponent. Even later kon Helleman orde op zaken stellen, maar de afgemeten voorzet van Sander de Haan werd vlak langs de buitenkant van de paal geschoten.

Na een aantal 100 procent kansen gehad te hebben, dacht iedereen aan een doelpunt van Sander de Haan. Na een mooie combinatie over meerdere schijven schoot hij op doel, maar de bal ging via de binnenkant van de paal uit het doel. Tegen de verhouding kwam Con Zelo na een halfuur op voorsprong via een snelle uitbraak. Net voor rust kwamen de eilanders weer op gelijke hoogte. Joren Bakker zette met een strakke pass Sander de Haan voor het doel, die vervolgens beheerst wist af te drukken: 1-1

In de tweede helft was het een compleet andere wedstrijd. De Koog ´voetbalde´ niet meer, waardoor spelers het elkaar vaak onnodig moeilijk maakten. Vaak werd dan maar voor de lange bal gekozen, waar het in de eerste helft zorgvuldig over ´de grond´ ging. Met de thee nog in de hand werd het thuispubliek getrakteerd op een snelle treffer van de ploeg uit Waarland: 2-1 Nog geen minuut later werd de vreugde alweer getemperd nadat Lucas Ipenburg werd bediend door Yorgo Helleman: 2-2.

Even later kwamen de Texelaars op 3-2 voorsprong nadat Sander de Haan een bal met gevoel vanaf de zijkant over de doelman ´chipte´ Maar ook De Koog kon zijn voorsprong niet behouden. De 3-3 viel uit een corner waarbij Bart-Jan Grisnigt een duw in zijn rug kreeg, waardoor een speler van Con Zelo kon inkoppen. De scheidsrechter vond het niks en keurde de goal goed. De Koog was de hele tweede helft al zoekende en kon geen vuist maken zoals in de eerste 45 minuten. De 4-3 viel nadat er gefaald werd in de opbouw. Voor een aantal spelers was dit een mentale tik. De vijfde en de zesde tegentreffer werden makkelijk weggegeven maar kwamen voort uit stagnerend veldspel en een gebrek aan vertrouwen.

Trainer Martin Koorn: "Ik heb een prima eerste helft gezien, waarin we echt goed speelden en waarin we onszelf meer hadden moeten belonen. Yorgo Helleman krijgt twee a drie opgelegde kansen, maar ook Sander de Haan die op de paal schiet. Met een 1-1 stand ga je rusten en hoop je na wat tactische tips op nog zo´n goede helft. Dan is het frustrerend dat dat dan niet gebeurt. Om onduidelijke redenen gaan we niet meer ´voetballen´ en help je vrij gemakkelijk, Con Zelo in het zadel."

Volgende week speelt De Koog thuis tegen DWB uit De Weere. Aanvang: 14:00 uur.