Leden van Rotaract serveren zelf uit tijdens de diners.
Leden van Rotaract serveren zelf uit tijdens de diners. Foto: Liselotte Schoo

Wilddiner Rotaract

Ze zijn momenteel druk bezig om links en rechts alle producten en ingrediënten bij elkaar te krijgen. Donderdagavond 8 november serveren ze zelf de gerechten uit tijdens een nieuw wilddiner in restaurant de Waddenhoeve op De Krim.

Leden van Rotaract Texel houden die avond een wilddiner ten bate van het goede doel op Texel. Het diner bestaat uit zes gangen en elke gang bevat iets van wild plus een bijbehorende wijn. Het is de derde keer dat het wilddiner wordt gehouden.

De zestien leden van de Rotaract, een partnerorganisatie van Rotary Club Texel, werken voor het diner opnieuw samen met de keukenbrigade van Michel Arends van hotel brasserie Rebecca in De Waal. Volgens kok Leon van Sambeek van Rebecca wordt er inmiddels volop nagedacht over de gerechten en beginnen binnenkort ook al de eerste voorbereidingen. "Je hebt nu bijvoorbeeld de tijd om wild een week lang te drogen, zodat je er wat bijzonders van kan maken."

De keukenbrigade van Rebecca staat op donderdagavond 8 november belangeloos in de Waddenhoeve op De Krim. Volgens Laura Westerlaken en Samantha Kooger van de Rotaract werkt ook De Krim belangeloos mee, evenals diverse bedrijven op Texel die producten ter beschikking stellen. "Het is prachtig om te zien hoe je aan alle kanten van iedereen ondersteuning krijgt."

Het aantal couverts voor het wilddiner is dit jaar op zeventig gezet. Dat zijn tien personen meer dan een jaar geleden, maar het streven van de Rotaract en de keukenbrigade van Rebecca is dat aantal te gaan halen. Het bereiden van maaltijden is inmiddels een vaste activiteit van de serviceclub. In het voorjaar wordt al een aantal jaar het Aspergediner gehouden in de Waddenhoeve en de opbrengsten daarvan zijn eveneens voor goede doelen op Texel. Met de diners is onder meer geld opgehaald om met Sinterklaas een gratis Pietendorp voor kinderen te organiseren, er ging geld naar de Gollards voor een uitstapje van de bewoners, naar het Tesselhuus in De Koog en naar het Bliedhuus in Den Burg.

De leden van de Rotaract steken tijdens de diners zelf de handen uit de mouwen: ze serveren de gerechten uit en helpen waar nodig mee in de keuken en bij de afwas. Bij het komend wilddiner is dat ook het geval. Wat er allemaal op de kaart komt te staan, is vooralsnog een verrassing. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@rotaract-texel.nl. Vegetariërs kunnen zich eveneens aanmelden. Deelname kost €69,95 per persoon (inclusief wijn). De avond begint om 18:30 uur.