Snelheidsduivel aan bloedtest ontkomen

Er was vorige week geen huisarts beschikbaar voor het afnemen van bloed, nadat de 25-jarige 'snelheidsduivel' uit De Cocksdorp was opgepakt.

De man werd verdacht van het gebruik van drugs in het verkeer en werd - na een speekseltest - meegenomen naar het politiebureau voor een bloedafname. Dat laatste ging echter niet door omdat er geen huisarts beschikbaar was. Dat meldt de politie desgevraagd na vragen van deze deze krant.

De vragen werden gesteld naar aanleiding van een gerucht dat de afgelopen dagen rondging op het eiland dat er geen arts had willen komen. De politie gaat op geruchten niet in, maar bevestigt dat er geen arts beschikbaar was toen de opgepakte man op het bureau zat. Het ging om een incident. Volgens een woordvoerder wordt er verder op Texel ook gewoon bloed afgenomen bij mensen die verdacht worden van het gebruik van drugs in het verkeer.

Doordat dat bij de 25-jarige man uit De Cocksdorp niet gebeurde, kon zijn drugsgebruik niet worden vastgesteld. Uit de speekseltest, die werd afgenomen nadat de man tot stilstand was gebracht, kwam naar voren dat hij onder invloed was van THC (de werkzame stof in cannabis) en amfetamine. De politie stelde vast dat de man de snelheid overschreed met 100 kilometer per uur (gecorrigeerd 92) op wegen waar 60 gereden mag worden. Hij kreeg een boete van €1800,- en een rijontzegging van vier maanden.