Verlies Texel'94 van Hollandia T

Een teleurstellende zondag voor de jonge voetballers uit de B-junioren die in het eerste van Texel'94 voor de leeuwen zijn gegooid. Tegen Hollandia T verloor de ploeg met 0-3.

Aan talent en kwaliteit ontbreekt het niet in deze jonge ploeg, het is vooral de ervaring die nog moet komen. Zoals het omgaan met een scheidsrechter die nauwelijks van de middenstip komt, maar wel snel de gele kaart uit de borstzak trekt. Tegenstander Hollandia T deed qua overtredingen zeker niet onder voor de Texelaars, maar deed het kennelijk iets minder open en kwam er vaker mee weg.

Het spel van Hollandia T, overigens ook een vrij jonge ploeg, kwam zeker in de openingsfase maar matig uit de verf. Texel'94 ging voorop in de strijd, maar kwam na tien minuten toch op 0-1 achterstand. Texel'94 verzuimde de spits voldoende rugdekking te geven. In de haperende verdediging kreeg de spits de kans te kappen, draaien en verwoestend uit te halen. De bal in de kruising was onhoudbaar voor doelman Dennis Schouwstra. Texel'94 was kansrijk met een vrije trap van Wessel Kiltz vanaf 20 meter, maar de doelman verhinderde de gelijkmaker.

Aan de andere kant viel wel de tweede tegengoal. De scheidsrechter wees naar de stip toen Jesper Arkenbout hands maakte. Onopzettelijk, maar daar had de arbiter geen boodschap aan. Toen hij Arkenbout ook nog geel gaf, verdubbelde hij de straf.

Met twee goals achter bij rust zette coach Marcel Ris in de tweede helft drie spitsen in. De jonge Dannillo Griffioen kwam in de ploeg. Het pakte hoopval uit, Texel'94 zette Hollandia T onder druk en stichtte gevaar. De aanhang veerde op toen Patrick Nieboer de aansluitende treffer maakte. Maar op aanwijzing van de grensrechter die tergend langzaam zijn vlag omhoog stak, werd het doelpunt afgekeurd en ging het feest niet door. Kort daarna stichtte Jurian Röpke gevaar, maar zijn schot ging net over. Toen hij daarna de diepte in ging en in kansrijke positie kwam, speelde hij af in plaats van zelf te schieten en ging de kans verloren.

Geen aansluitende treffer en toen Texel'94 de bal niet goed wegwerkte, benutte Hollandia dit buitenkansje en scoorde de derde goal. Het bleef niet bij deze tegenvaller, toen Jesper Arkenbout tegen een gele kaart aanliep, zijn tweede, moest hij van het veld. Wat volgens de nieuwe KNVB-regel betekent dat hij ook de volgende wedstrijd niet mag spelen. Dat overkwam Stijn Arends afgelopen zondag al, toen Texel'94 verrast werd door dit bericht van de KNVB. Er waren meer tegenvallers, want ook het blessurespook waart rond bij Texel'94.

Volgende week gaan de Texelaars op bezoek bij Westfriezen in Zwaag, de ploeg die op de tweede plaats in de derde klasse staat.