Denise Betsema in actie in Gieten.
Denise Betsema in actie in Gieten. Foto: Facebook Denise Betsema / Peter Geelen

Sterk terug na moeizame start

Ze kende aanvankelijk een beroerde start, omdat haar voet twee keer uit de pedalen schoot, maar dat was zondag bij de Superprestige veldrijden in Gieten voor Denise Betsema geen obstakel.

De Texelse veldrijdster belandde door het gedoe met de pedalen op de veertigste plaats, maar ze knokte zich al snel terug in het deelnemersveld. Bij de eerste doorkomst lag ze elfde en vervolgens kon ze elke ronde opnieuw een paar deelnemers inhalen, waardoor ze uiteindelijk als zesde over de streep kwam

Denise zette daarmee een prestatie van formaat neer in het sterkte deelnemersveld met gevestigde namen. De eerste plaats in de Superprestige was voor Annemarie Worst (in 2017 wereldkampioen bij de beloften), de tweede plaats voor Olympisch kampioene Marianne Vos. Denise eindigde op één minuut en zes seconden van de winnaar. Daarmee was ze twintig seconden sneller dan de nummer zeven, Sanne Cant (wereldkampioene veldrijden in 2017 en 2018).

Denise heeft met de zesde plaats een goede uitgangspositie voor het Europees kampioenschap veldrijden dat op 2,3 en 4 november in Rosmalen wordt verreden. Het is aan de bondscoach om de deelnemers te selecteren, maar over het algemeen komen de Nederlanders die in Gieten bij de eerste acht eindigden in aanmerking voor het EK. De Texelse kent zonder meer een sterke start in het nieuwe seizoen veldrijden. Ze reed sinds half september vijf internationale veldwedstrijden waarbij ze drie keer eerste en twee keer derde werd. Komende zondag rijdt Denise haar eerste wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Bern.