Bridgen in De Hof.
Bridgen in De Hof. Foto: Jeroen van Hattumm

Open kampioenschap bridge

Han Begas en Lucia Grossmann, afkomstig van de overkant, hebben afgelopen weekend het open Texels kampioenschap bridge in dorpshuis De Hof in De Koog gewonnen.

In totaal 58 paren, waarvan acht van Texel, deden mee aan het open kampioenschap dat voor de 26ste keer werd gehouden. Zij speelden verdeeld over drie ronden op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond in totaal 21 spellen.

De winnende Begas en Grossmann hadden over de drie ronden een gemiddelde van 62,64 procent. Tweede werden Henk van Bree en Piet van Herten met een gemiddelde van 61,09 procent. Als derden eindigden Gerard Lakeman en Peter Naarding met een score van 59,55 procent. Beste Texelaars waren Marie Louise Wiesman en Herman Hagenouw uit Den Hoorn met een score van 50,18 procent.

Volgens de organiserende Texelse bridgeclub Groot Slem zorgde de voortreffelijke arbiter Arjen de Jong voor een bijzonder aangename en ontspannen sfeer. Wedstrijdleider was Han van Beek, bijgestaan door het bestuur en leden van Groot Slem.

Onder de deelnemers waren onder andere een paar studenten en een 19-jarige jongen uit Den Helder die kortgeleden met brigdelessen was begonnen en verdienstelijk speelde.