Julia Rienks met Rutger Platenburg en haar vader Jan Boyen (links).
Julia Rienks met Rutger Platenburg en haar vader Jan Boyen (links). Foto: parachutesprong julia

Julia (6) geniet van eerste parachutesprong

Jan Boyen Rienks maakte ooit op 9-jarige leeftijd zijn eerste een tandemsprong. Dat gebeurde meer dan dertig jaar geleden bij de opening van het Paracentrum. "Ik sprong toen met mijn vader."

Nu heeft de geschiedenis zich herhaald: Julia, de oudste dochter (6) van Jan Boyen en Marike Oostra, heeft samen met Rutger Platenburg en haar vader en moeder haar eerste parachutesprong gemaakt. Jan Boyen: "Ze is hier bijna elke dag en vindt het prachtig. Ze wilde vorig jaar al springen, maar vijf jaar vonden we te jong. Als je zes bent dan mag je", zeiden we." Vorig weekend was het dan eindelijk zo ver. Julia genoot intens van haar eerste sprong en vond het een heel bijzondere ervaring.

Veel gesprongen dit jaar

Ook voor Paracentrum Texel kan de zomer van 2018 niet meer stuk. "Een buitengewoon goede zomer", vertelt Rienks. "Er is heel veel gesprongen, iedereen kan de lucht in. In andere jaren met mindere zomers was het wel eens dat mensen twee keer naar Texel kwamen om te springen, maar dat we hen moesten teleurstellen. Nu is daar geen sprake van. We hebben hier nu bijvoorbeeld 41 Deense militairen rondlopen om sprongen te maken."