Afbeelding
Foto: Ed Witte

Zomerse sfeer met stampende blues

"Ben jee nag weeze bloêze?" luidde ooit een gevleugelde uitspraak onder Texelaars. Ook bij de 31ste editie van Texelblues waren weer veel Texelaars van de partij. Maar minstens zoveel liefhebbers van de overkant.

Liefst dertien podia in het centrum met in totaal 31 bands in allerlei stijlen, geluid en varianten op de oer-blues. Wellicht in zijn meest oorspronkelijke vorm gebracht door veteraan en afsluiter Archie Lee Hooker, die bij de afsluiting versterking kreeg van onze eigen Ewout Adriaans. Vrijdagavond waren de cafés nog om door te komen, zaterdag was het bomvol en warm en genoot menigeen op de pleintjes voor de cafés van het sfeertje. Merendeels niet meer het jongste publiek, met de Young Blues Challange wil de organisatie de jeugd aan het festival binden. Met als winnaar het Ray Stepien trio, dat een wildcard kreeg voor de Dutch Blues Challenge en hier volgend jaar op het hoofdpodium speelt. Foto's:

1. Gitarist en oprichter Wilbert Kieboom van Bluesdog voert zijn band aan in De Coninck van Polen. Door het mooie weer konden de deuren open en genoot het talrijke publiek mee op straat.

2. De saxofonist van Stringcaster.

3. Kingsdeal zette vrijdagavond de toon in Question Plaza.

4. Blueslegende Bobby Messano voor het eerst in Nederland op de mainstage van Texelblues: Question Plaza. Met bassist Myke Rock en Koen Mertens speelde hij de zaal plat.

5. Bassis Dave Burns en gitarist en zanger Tony Dowlers spelen snoeiharde en "old school" bluesrock in Public Grill.

6. Nikki van de Schuren van de Ragtime Rumours in De Twaalf Balcken.

7. Het podium van De Zwaan was twee avonden het domein van de Texelse band Bluesselect.

8. Shakedown Tim & The Rhythym Revue in De Lindeboom ademen blues alsof ze uit de Mississippi Delta komen.

9. Bluesveteraan Archie Lee Hooker kreeg op het podium van Question Plaza versterking van Ewout Adriaans, die het voorprogramma verzorgde.

Foto's Ed Witte, Dick Oudendag en Gerard Timmerman

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding