Afbeelding
Foto: Margot Wolf

BORT: grote speeltuin voor volwassenen

Klimmen, klauteren, kruipen hardlopen, glijden en hier en daar een nat pak. De Beach Obstacle Run Texel (BORT) zaterdag bij De Koog. "Een grote speeltuin voor volwassenen", zegt organisator Morten Eschweiler.

Zo'n 800 deelnemers kwamen in actie bij dit sportieve spektakel op strand, in de duinen en in het bos tussen paal 17 en paal 20 waarbij teams een parcours van zes of twaalf kilometer aflegden en maximaal dertig obstakels moesten worden overwonnen. Voor kinderen werd een speciale BORT gehouden. Deelnemers uit het hele land waren afgekomen om mee te doen aan deze uitzonderlijk warme editie.

De organisatie had weer veel bijzondere hindernissen gebouwd, zo moest onder meer over de vijver van de Brink worden geklauterd. Een uitdaging waar menig deelnemer een nat pak aan overhield. Niemand hield het droog toen de deelnemers aan het eind met de brandspuit op de korrel werden genomen door de jeugdbrandweer. Groot en hoog was de hindernis op het strand. Waarbij eerst omhoog moest worden geklommen en men vervolgens van een lange glijbaan in een bak water plonsde, waarbij een enkeling daarna naar zijn of haar bril op zoek moest.

Het strand, waarbij door het mulle zand werd gelopen, zorgde voor extra weerstand. De één ervoer het als een zware editie, de ander vond het allemaal wel meevallen. Niet iedereen kwam ongeschonden uit de strijd, de EHBO kwam meerdere keren in actie voor verzwikte enkels, knieën of andere ledematen. Eén dame werd met een gewonde knie per ambulance afgevoerd en een jongeman viel naar verluidt flauw en blesseerde daarbij het hoofd.

Maar wat overheerste was een vrolijke stemming waarbij door jong en oud, vriendengroepen en families werd meegedaan. Ook een sprankje weemoed omdat dit voorlopig de laatste editie was. Foto's familie Eelman, Martha Kager, Willemijn Keijzer, Sytske Dijksen Wilma en Ineke, Margot Wolf en Gerard Timmerman.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding