De GP van Texel op de kartingbaan aan de Akenbuurt.
De GP van Texel op de kartingbaan aan de Akenbuurt. Foto: Daniel Koning // KartPhoto.com

Texelse karters op het podium

tijdens Grand Prix van Texel

Circuitpark Karting Texel aan de Akenbuurt was afgelopen weekend het toneel van de Grand Prix van Texel 2018.

Initiatiefnemer Youri Verswijveren van NXT-Racing zorgde in samenwerking met Wouter Kuip van Kartschool Texel voor de onderlinge wedstrijden. In zes verschillende klassen streden liefst zestig kartrijders voor de podiumplekken. Ongeveer zestig procent van de deelnemers bestond uit NK rijders van de vastewal.

De Texelaars hadden er daardoor een flinke kluif aan om het podium te halen, maar dat deden ze met succes. In de Honda Cadet klasse eindigde Tijmen Witte op de eerste plek. Mick Boltje werd vierde, Ivan Boersen eindigde op plek 5, Rinse Vos op plek 8 en Hugo Rentenaar op een keurige tiende plek.

In de Prokart klasse was het podium zelfs geheel Texels. Dennis Saal was de koning van de dag met een P1, Eddie Kalis mocht de beker voor P2 in ontvangst nemen en Mees Saal eindigde met de derde prijs. In de Honda 390 klasse liet Cees Witte zien dat hij oppermachtig was met de snelste tijd van de dag en een P1 podiumfinish.

Sander Witte wist ondanks veel pech toch de derde plek in handen te krijgen. In de klasse RK1 namen de Texelse broers Mika Vos en Senne Vos de derde en vierde plek in handen. Zij rijden op 20 oktober mee tijdens het NK 4-takt te Assen.

De Texelse rijders Cor Boot en Devon Raateland, beide 6 jaar oud, verdienen volgens Kuip en Verswijveren een speciale vermelding. "Deze twee jongens hebben zich als jongste rijders goed weten te mengen in het veld van NK rijders."

Diverse Texelse bedrijven hielpen mee om de wedstrijden mogelijk te maken. Meer info over de Grand Prix van Texel is te vinden op de Facebookpagina van de kartclub en de GP van Texel.