Texel'94 onderuit tegen Hauwert

Texel'94 werd zondag in eigen huis met 0-3 afgedroogd door Hauwert.

Na de uittocht van negen spelers treedt Texel'94 dit jaar aan met een jong elftal. Er zit veel talent in de ploeg, dat hebben ze vorige week wel laten zien. Maar ook een ploeg die nog veel ervaring moet opdoen. Een proces dat gepaard gaat met vallen en opstaan.

Na een goede start vorige week gingen de Texelaars zondag onderuit. De machine sputterde aan alle kanten. Spelers die zoekende waren naar hun posities, foute passes, spelers die te zacht werden aan gespeeld en haperend positiespel. Met als extra handicap dat de arbitrage door de scheidsrechter nogal wat vragen opriep. "Ronduit zwak", kwalificeert elftalbegeleider Rob van de Stap.

Na een kwartier spelen legde hij tot woede van de groenzwarte aanhang de bal op de stip, een buitenkansje dat Hauwert niet onbenut liet. De 0-1 achterstand bracht geen ommekeer in het spel, Texel'94 bleef doormodderen, de ploeg was niet in staat om echt gevaar te stichten, welgeteld één schot op doel door Teun Huisman.

Achterin had Niels van Zuilen te maken met een boomlange spits, die zijn ellebogen niet ongebruikt liet. Hij kegelde de Texelse verdediger tot afgrijzen van de achterban tot drie keer tegen de grond, zonder dat de scheidsrechter hem ook maar een duimbreed in de weg legde. Er vielen vele gele kaarten, Texel;94 moest met tien man verder.

De hoop dat het spel aan Texelse zijde in de tweede helft zou opleven, bleek ijdel. Texel'94 slaagde er niet in het spel te maken, met als resultaat dat de goal aan de andere zijde viel. Het werd nog erger toen de boomlange spits van Hauwert zijn Texelse bewaker tegen de grond werkt, van de scheidsrechter door mocht gaan en de derde treffer voor zijn ploeg aantekende. "De scheids stond er met zijn neus bovenop en greep niet in. Hij heeft vaker voor ons gefloten. Wat hij gisteren liet zien was niet erg denderend. We hebben daardoor niet verloren, maar het heeft er wel mee te maken." Volgende week staat de wedstrijd tegen Hollandia T op het programma.