De Marels winnen

De basketballers van de Marels speelden voor het eerst tegen VBC Akrides in IJmuiden. Na lang op achterstand te hebben gestaan konden de Marels de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe trekken en wonnen ze met 28-38.

De Marels hadden lengte-overwicht en waren op papier beter. Akrides beet van zich af, de Marels waren te passief om er iets tegen in te brengen. Veel aanvallen strandden al in de opbouw. Op de klok heeft een 10-4 achterstand gestaan. Time outs en een onrustige coach tot gevolg. Pas laat in het tweede kwart kwamen de Marels bij door scores van Mart Kikkert en Gerbrand de Wit. Net voor rust werd zelfs de eerste voorsprong gescoord door Tijn Zeeman 20-22. In het derde kwart liepen de aanvallen niet veel beter maar de verdediging stond als een huis. Akrides scoorde hierdoor maar 3 punten tegen 8 van de Marels. Zodoende sloegen de Marels een gaatje en kon er goed door gewisseld worden in het vierde kwart. Sam Ekker en Joshua Brouwer kwamen ook tot scoren en de Marels liepen uit naar een eindstand van 28-38. Scores van Mart Kikkert (14), Gerbrand de Wit (12), Sam Ekker (6), Tijn Zeeman (4) en Joshua Brouwer (2).