Keer diabetes om: leefstijl als medicijn

Diabetes type 2 heette voorheen ouderdomssuiker. Maar ook jonge mensen kunnen het krijgen. Deze vorm van diabetes komt het meest voor. Er zijn verschillende manieren om diabetes type 2 te behandelen.

Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Daardoor blijft er te veel suiker in je bloed zitten. Eerst maakt het lichaam extra insuline aan, maar na verloop van tijd steeds minder.

De kans op diabetes type 2 wordt verhoogd door weinig lichaamsbeweging, overgewicht, ongezond eten, roken, ouder worden en erfelijkheid. Maar soms zijn de oorzaken nog onduidelijk. Juiste voeding, beweging en ontspanning kunnen de ziekte keren. Dat mensen zich weer gezonder en fitter voelen, dat bloedwaarden verbeteren en men minder of zelfs geen medicijnen meer nodig hebt. Leefstijl als medicijn.

Keer Diabetes2 Om is een nieuw groepsprogramma voor mensen met diabetes type 2, die dit structureel willen aanpakken. Onder omkeren wordt verstaan: minder medicatie, gezondere bloedwaarden en meer energie. Bij voldoende belangstelling kan hiervoor op Texel een groepsprogramma worden gestart. Meer informatie en aanmelden op www. keerdiabetesom.nl.