Afbeelding
Foto:

Avond Texelkompas

Het Texelkompas, het digitale platform waarop aanbieders van zorg, welzijn, sport en cultuur op Texel gevonden kunnen worden, is onderwerp tijdens een openbare bijeenkomst op donderdagavond 11 oktober in het gemeentehuis.

Zorgverleners en gemeente willen met deze website (www.texel-kompas.nl) de weg wijzen bij vragen op het gebied van gezondheid, opvoeden en opgroeien, werk en geldzaken, sport, cultuur en ontspanning.

Het nieuwe Texelkompas is nog niet af en daarom is er donderdagavond een publieksavond waarop kan worden meegedacht. De avond begint om 19:15 en duurt tot 21:30 uur. "Een laptop, telefoon of tablet is handig om mee te nemen. Deze avond is er ook een taalambassadeur. Hij vertelt over hoe belangrijk het is dat teksten makkelijk leesbaar zijn voor iedereen." Aanmelden is niet nodig.

Het Texelkompas komt voort uit de ontwikkeling van een nieuw gezondheidsbeleid voor het eiland. Belangrijk uitgangspunt daarbij is Positieve Gezondheid, die niet uitgaat van beperkingen maar juist van mogelijkheden. Doel is onder meer op een gezonde manier ouder te kunnen worden.

In het verleden vroeg de politiek om een sociale kaart waarop het aanbod aan zorg, welzijn, sport en cultuur inzichtelijk zou worden gemaakt.