Afbeelding

Kroontjes Haring en meer

Laagjes haring met een gelei van Texelse radler, bieslook mayonaise en een mousse van schelvislever.

Ingrediƫnten:

Voor de laagjes haring: 1 st. Brado; 1 st. Pan haring; 2 dl. Ongezoete Slagroom; 1 dl. Sushi azijn; 2 sushi vellen

Voor de gelei van radler: 1 dl. Texels witbier: 1 dl. Aangemaakte citroenlimonade; 1.5 gr. Agar agar

Voor de bieslook mayonaise: 10 stelen bieslook; 1 dl mayonaise

Mousse van schelvislever: 2 dl. Ongezoete slagroom; 1 blikje schelvislever

Bereiding:

Voor de laagjes haring: Maak de brado en de pan haring schoon. Marineer de panharing met de sushi azijn en laat een paar uur marineren. Draai in een keukenmachine de brado fijn en doe de ongezoete slagroom er bij tot hij een mooie dikte heeft. Knip het sushi vel in banen en begin deze nu met de mousse en de gemarineerde haring op te stapelen en omwikkel het met het andere sushi vel. En zet dit een paar uur in de koelkast

Voor de gelei van radler: Zet het bier samen met de limonade op en laat het koken. Roer met een garde de agar agar er door heen en giet het dun uit op een plaat. Zet ook dit in de koelkast.

Voor de bieslook mayonaise: Hak de bieslook fijn en meng het met de mayonaise.

Voor de mousse van schelvislever: Draai de schelvislever fijn in de keuken machine en doe er de ongezoete slagroom bij tot hij mooi van dikte is. Ook dit even in de koelkast oplaten stijven.

Opmaak:

Steek van de gelei een ronde plak uit en lig dit op een bord. Snij met een warm mes mooie plakken van de haring en leg dit op de gelei. Maak van de moes een mooie quenelle , het beste met heet water. Garneer met de bieslook mayonaise en doe er een takje dille bij. Eet smakelijk!