Nieuwe selectie Texel'94 begint nieuw seizoen met overwinning

Texel'94 heeft zondag in de derde klasse van het amateurvoetbal met 3-2 gewonnen van VVW uit Wervershoof.

Het was allemaal even wennen voor Texel, omdat het grootste deel van de selectie vorig seizoen is gestopt. B-junioren zijn doorgeschoven naar het tweede en het eerste om daar weer teams op de been te hebben. Zondag stond drie B-junioren in het veld tegen VVW. Volgens elftalbegeleider Rob van der Stap zat er echter voetballend vermogen in de nieuwe ploeg en was het een opsteker dat ze de eerste wedstrijd in de derde klasse konden beginnen met een overwinning.

Jurijan Röpke en Patryk Nieboer zorgden ervoor dat Texel met een 2-0 voorsprong de rust in ging. De ploeg had in de eerste helft al verder kunnen uitlopen, maar verzuimde een aantal kansen te verzilveren. In de tweede helft kwam VVW sterk voor de dag. Teun Eelman van Texel'94 had niettemin de 3-0 op zijn sloffen, maar hij miste de kans om de overwinning al in een vroeg stadium in veilige haven te slepen. VVW miste niet, waardoor het even later 2-1 stond en de marge nog maar één doelpunt was. Dat was een domper voor Texel. Er kwam weer verlichting, nadat Patryk Nieboer voor de tweede keer scoorde, zodat de marge weer op twee doelpunten stond.

De verlichting was van korte duur; VVW maakte even later de 3-2. Volgens Texel was het buitenspel, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt goed te keuren. De gasten uit Wervershoof tikten ook nog een derde doelpunt bij Texel tussen de touwen nadat keeper Dennis Schouwstra op de grond lag, maar die treffer werd tot opluchting van Texel'94 wel afgekeurd, waardoor de eerste overwinning een feit was. Texel, dat vorig seizoen degradeerde uit de tweede klasse, moet komende zondag aantreden tegen Hauwert'65 uit Hauwert.