Schot van Oosterend op het doel van Kaagvogels.
Schot van Oosterend op het doel van Kaagvogels. Foto: Willem Sangers

Oosterend overklast Kaagvogels

Oosterend heeft in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen meteen het visitekaartje afgegeven. Kaagvogels uit Kolhorn werd met 7-1 verslagen.

Het team van Ruben Duinker was erop gebrand om aan het thuispubliek te tonen waar het al vanaf augustus mee bezig is. Oosterend was aanvankelijk niet bij de les, speelde slordig en moest na een veel te opzichtige duw van Glenn Visser ook nog een strafschop tegen incasseren. De flankspelers van Oosterend konden echter doorbreken en na een goede voorzet van Dylan Betsema kon Merijn Bakker de 1-1 maken. Net voor de rust kwam alle frustraties eruit bij Jeroen Abma die de bal op zijn voeten kreeg en deze door het net heen leek te willen schieten: 2-1.

Na de thee was Oosterend wakker en ging het lopen. Kaagvogels had moeite de goed spelende verdediging te passeren. Die stond goed en door kleine aanwijzingen vanaf de kant werden de voorhoedespelers in stelling gebracht om de kansen bij het doel te vergroten. Kaagvogels kon niets meer en begon tegen zichzelf te voetballen. Er kwam frustratie en daarvan profiteerde opnieuw Betsema (3-1) en Abma (4-1). Martijn Drijver kreeg zijn moment en maakte knap 5-1. Het werd 6-1 en Myron Helleman tekende na goed samenspel met Abma de 7-1 als eindscore aan. Oosterend kan naar eigen zeggen terugkijken op een geslaagde missie. VZV uit 't Veld, de volgende tegenstander, kan volgens SVO de borst nat maken als ze tegen Oosterend moeten spelen.