Vrijwilligers sorteren de kleding in De Witte Burcht.
Vrijwilligers sorteren de kleding in De Witte Burcht. Foto: Gerard Timmerman

Markt tweedehands kleding in Witte Burcht

In de Witte Burcht aan de Molenstraat in Den Burg wordt zaterdag 6 oktober van 9.00 tot 15.30 uur de halfjaarlijkse verkoop van tweedehands kleding gehouden.

Te verkopen (winter)kleding kan daags tevoren (vrijdag 5 oktober) tussen 18.30 en 20.00 uur worden ingeleverd. De kledingstukken dienen geprijsd te worden ingeleverd. Prijsjes moeten goed worden vastgezet.

De kosten per kledingstuk bedragen €0,30 en bij verkoop nog eens €0,30. Afrekenen gebeurt direct na afloop, tussen 17.30 en 18.00 uur. De kleding die niet wordt verkocht gaat desgewenst naar Oost-Europahulp. Voor meer informatie kan worden gebeld met 314753 en 314762.

Al 35 jaar wordt de kledingmarkt al gehouden. Eerst in een garage in de Noordwester en inmiddels alweer vele jaren in de Witte Burcht. Georganiseerd door een legertje vrijwilligers, dat ook zorgt dat er koffie en taart is. En dat kleding die na afloop achterblijft naar het goede doel gaat. "Je koopt hier een hele garderobe voor €25,-. Het is toch een luxe dat je zoveel mooie kleding kunt kopen op de tweedehandsmarkt voor zó weinig geld", meldde een bezoeker vorig jaar.