Corina en Vinnie Witte runnen sinds deze week De Stal aan de Kogerstraat in Den Burg.
Corina en Vinnie Witte runnen sinds deze week De Stal aan de Kogerstraat in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Texelhoeve nu De Stal

In de jaren tachtig waren Corina Witte en Vinnie Witte al eens collega's bij de toenmalige Theodorahoeve in Den Burg van de familie Hoogenbosch die er destijds de scepter zwaaide. Zij in de bediening, hij in de keuken.

Vanaf deze week staan Corina en Vinnie opnieuw gezamenlijk in de Texelhoeve (latere naam Theodorahoeve), nu als nieuwe eigenaren van de zaak die vanaf deze week de naam De Stal heeft. Vinnie en Corina, zwager en schoonzus, gingen na de samenwerking in de jaren tachtig aanvankelijk elk hun eigen weg. Vinnie bij Gemeentewerken en Corina in het eigen bedrijf dat ze met haar man Ab-Jan aan De Veen heeft. Ze werden weer collega's toen Vinnie in 2013 achter de bar kwam in Het Cafeetje. Dat eindigde, maar Vinnie en Corina hadden beiden het gevoel dat zij nog niet klaar waren in de horeca, waarna ze om zich heen keken waar de mogelijkheden lagen om samen wat nieuws op te pakken.

Dat werd het restaurant aan de Kogerstraat in Den Burg aan de rand van het centrum. De afgelopen weken werd er volop geklust om het interieur aan te passen en om de kaart samen te stellen. Vandaag (dinsdag) is van 19:00 tot 20:00 uur de officiële opening. Belangstellenden kunnen van 20:00 tot 22:00 uur komen kijken. Vanaf woensdag is De Stal in bedrijf. De twee willen er weer een goedlopende zaak van maken waar Texelaar en toerist binnenstappen voor een kop koffie, voor een diner of om 's middag even gezellig met elkaar te zitten. "Gezellig met een plankje worst of kaas erbij", aldus Vinnie. Ze willen ook feesten en partijen gaan regelen. De producten willen zo zoveel mogelijk van het eiland zelf gebruiken. Dat gaat het onder meer om vlees van koeien en lammeren van het bedrijf van Corina en Ab-Jan. "We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en dat willen we onder meer laten zien door diverse soorten vlees aan te bieden. "De koe moet op", zoals we het zeggen; het dier is er niet enkel voor een bepaald stukje vlees, je maakt zoveel mogelijk gebruik van het vlees dat er is."

Vinnie en Corina werken in De Stal samen met chefkoks Sil Bakker en Larissa Timmer. Ze betrokken ook diverse jongeren uit de eigen omgeving bij de samenstelling en de inrichting van De Stal. "Zij hebben een inbreng waar je zelf soms niet eens aan zou denken. Zij kwamen bijvoorbeeld met de tip om niet met mozzarella, maar met burrata te gaan werken. Dat is een soort mozzarella, maar veel meer eigentijds." Via Renée Witte, dochter van Corina en Ab-Jan, die de Hotelschool in Den Haag doet, kregen ze eveneens de nodige zinvollege adviezen voor De Stal. "We hebben er veel zin in om er wat moois van te maken."