Marels winnen spannende strijd

De eerste thuiswedstrijd van de Marels in Ons Genoegen tegen Early Birds uit Purmerend is met miniem verschil gewonnen. Na twee wisselende kwarten en twee gelijkwaardige kwarten werd de eindstand 44-43.

De eerste twee aanvallen van de Marels eindigde in vrije worpen door persoonlijke fouten van Early Birds. Dat gaf meteen al aan dat de Early Birds zeer fysiek speelde. Zelf scoorde Early Birds weinig door een sluitende verdediging van de Marels. Wel kostte dit een blessure bij Gerbrand de Wit. In de omschakeling was de Marels erg effectief waardoor in het eerste kwart een voorsprong van 12-5 genomen werd.

In het tweede kwart oefende Early Birds veel druk uit in de opbouw van de Marels. Dit had veel balverlies en tegenscores tot gevolg. Zelfs een time out mocht niet baten. Early Birds scoorde 17 punten tegen 10 voor de Marels. Met rust was de wedstrijd dus weer geneutraliseerd tot 22-22. In het derde kwart waren de Marels iets meer balvast. Ook veel snelle omschakelingen van m.n. Mart Kikkert, Sam Ekker en Tijn Zeeman met scores tot gevolg. Early Birds kon wel bij blijven maar de Marels scoorde net één puntje meer met 11-10. Het kwam dus aan op het vierde kwart. De Marels pakte de eerste 6 punten. Early Birds begon zich te frustreren wat de kwaliteit van het spel niet te goede kwam. Ook de Marels maakte fouten. De belijning in Ons Genoegen kostte de Marels zeker vijf aanvallen door uitballen met de voet. Early Birds kwam weer bij. Gerbrand de Wit was weer inzetbaar en kon met Job Smit de druk onder het bord weer opvoeren met uitstekende rebounds. De score in het laatste kwart bleef met 10-10 in evenwicht waardoor de Marels met slechts één punt de winst binnen haalde.

Scores: Mart Kikkert 17, Sam, Ekker 7, Tijn Zeeman 6, Sven de Jong 5, Job Smit 4, Gerbrand de Wit 3, en Joshua Brouwer 2.

Zondag 30 september spelen de Marels opnieuw thuis in sporthal Ons Genoegen, aanvang 12:30 uur.