Winst ZDH in doelpuntrijk duel

ZDH is het seizoen begonnen met een 6-5 zege op Wiron. De hernieuwde kennismaking met de vijfde klasse smaakt naar meer, al zullen de Hoornders langer bij de les moeten blijven. In de eerste helft ging een 4-1 voorsprong binnen tien minuten verloren.

Coach Nico Kremer had zijn spelers opdracht gegeven de tegenstander vroeg onder druk te zetten en dat lukte vrij aardig. In de vijfde minuut werd Gijs de Graaf gevloerd en hij verzilverde de vrije trap zelf door via de muur raak te schieten. Maar lang kon ZDH niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later stond het alweer gelijk.

Vervolgens speelde ZDH een bijzonder goede twintig minuten, wat resulteerde in een hattrick van Mike de Bruijn. Bij de 2-1 kreeg de doelman een schot van Barry van der El niet onder controle en reageerde de routinier alert. De 3-1 was de mooiste goal van de middag. De aan de rechterkant vrijgespeelde Tom Bijl gaf een scherpe voorzet achter de defensie, waarna De Bruijn de bal fraai binnengleed. Niet veel later had de voetballende voorzitter het geluk aan zijn zijde toen zijn schot werd gekraakt, maar de keeper op het verkeerde been stond. Het was De Bruijns honderdste competitiegoal voor ZDH.

Terwijl iedereen dacht dat de wedstrijd was gespeeld, vochten de gasten terug. Ze werden daarbij geholpen door ZDH, dat een paar keer slordig balverlies leed, waardoor keeper Tom Reijnders kansloos was. De gelijkmaker was een cadeautje van de scheidsrechter, die Wiron een penalty toekende, terwijl grensrechter Jan Veldhuisen had gezien dat rechtsback Kees Lap zijn overtreding buiten het strafschopgebied had gemaakt.

Met Joost Boekel als vervanger voor Lap probeerde ZDH het goede spel weer op te pikken. Dat lukte redelijk. Na tien minuten kopte de van keeper tot middenvelder omgeturnde Daniƫl Bakker uit een corner van Koen Jansen hard raak. Maar het lukte niet om door te drukken, waardoor het spannend bleef.

In de loop van de tweede helft kwamen Sil van Lingen en Jesse Blankenvoort in de ploeg voor Bakker en Jansen. In totaal kwamen zeven spelers in actie die vorig seizoen nog bij de junioren voetbalden. Een kwartier voor tijd scoorde Wiron 5-5 en groeide de vrees dat ZDH nog ging verliezen. Het tegendeel was waar. Nadat hij eerst nog op de lat had geschoten, gaf Bijl een voorzet op De Graaf. Die liet de bal onder zijn voet door glijden, maar De Bruijn stond op de juiste plek om zijn vierde treffer van de middag te scoren en ZDH de zege te bezorgen.