Wereldvrouwen in

De Buureton

Texels Welzijn en Vluchtelingenwerk Texel nodigen alle vrouwen die op Texel wonen -Texelse, Syrische, Eritrese, Griekse, Afghaanse et cetera. - uit om op vrijdag koffie/thee te drinken, de laatste nieuwtjes uit te wisselen, een spelletje te doen en leuke activiteiten met elkaar te ondernemen. De bijeenkomsten zijn elke vrijdag van 10:00 - 11:30 uur in De Buureton, Beatrixlaan 43, Den Burg. Deelname kost € 2,00 per keer.

Vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Texel hebben tot nu toe activiteiten specifiek voor vrouwelijke vergunninghouders georganiseerd, zoals bijvoorbeeld zwemmen in Calluna, wandelen, sporten, koken en 's zomers zwemles in het buitenbad. Nu is het idee ontstaan om een meer structurele vorm te geven én ontmoeting met Nederlandse (Texelse) vrouwen te stimuleren. De bedoeling is om contacten met elkaar te leggen en te intensiveren, om kennis te maken met elkaars cultuur en gewoonten en leuke activiteiten met elkaar te gaan ondernemen.

Vluchtelingenwerk Texel en Texels Welzijn begeleiden deze bijeenkomsten. Verder zijn er vrijwilligers van Vluchtelingenwerk en een paar deelnemers in de organisatie betrokken.

"Vind jij het ook leuk om mee te doen? Je bent van harte welkom! Aanmelden niet nodig", schrijft Texels Welzijn.

Voor meer informatie: Cobie Daalder, Texels Welzijn: 0222 312696, Selma Bahrini, Vluchtelingenwerk Texel: 06 15577708