Gezondheidsplein op de agenda vergadering Texel Samen Beter

Een te stichten Texels Gezondheidsplein waarbij meerdere medische disciplines onder één dak werken is hoofdonderwerp op de jaarvergadering van Zorgcoöperatie Texel Samen Beter op donderdag 4 oktober. De bijeenkomst in de Buureton (Beatrixlaan 43, Den Burg) begint om 20:00 uur.

De vergadering begint met het officiële gedeelte, de jaarstukken en een bestuurswisseling. Alle leden van Texel Samen Beter zijn daarbij welkom. Om 21.00 uur begint het openbare gedeelte, waarbij iedereen dus welkom is. Huisarts Jaquelien Dros, fysiotherapeut Wouter Keijning en apotheker Henri Venema houden een kort verhaal zz over het stichten van het Gezondheidsplein. Idee daarbij is dat huisartsen, apotheek, fysiotherapeuten, bloedafname, specialisten andere disciplines onder één dak komen, om samen tot een grote meerwaarde te komen.

Plan was enkele jaren geleden om een Gezondheidscentrum in de omgeving van de nieuwe sporthal te vestigen. Maar een amendement van VVD eind vorig jaar bij de behandeling van het plan voor Den Burg Zuid zette een streep door het Gezondheidscentrum. Maar de wens daarvoor leeft nog steeds.

Aan de orde zal komen hoe dit Gezondheidsplein volgens het Concept Positieve Gezondheid, het gedachtengoed van Machteld Huber, ingericht zal worden. Hierbij wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren.

De korte inleidingen zijn volgens Texel Samen Beter interessant voor zorgverleners op Texel, maar zeker ook voor alle Texelaars. "Waarschijnlijk heeft u wel eens gehoord of gelezen over Positieve Gezondheid, met de implementatie van het gezondheidsplein zult u het aan den lijve gaan ondervinden. Goed om in een vroeg stadium goed geïnformeerd te worden."