Integratiecoach en taalcoach gezocht

Voor diverse taken binnen Vluchtelingenwerk Texel is de stichting op zoek naar een vrijwillige integratiecoach, vrijwilliger voor de taalklas en een taalcoach.

De integratiecoach maakt vluchtelingen wegwijs in hun nieuwe woonplaats. "Je helpt bij allerlei praktische zaken zoals de inrichting van het huis, het regelen van scholen voor kinderen en de inburgeringscursus voor volwassenen; diverse zaken rondom financiën en verzekeringen, post doornemen, et cetera. Je hebt je eigen cliënt(en), maar kan ondersteuning krijgen van andere vrijwilligers en/of de teamleider. Op Texel is een hechte groep vrijwilligers actief, die de begeleiding verzorgt, een wekelijks spreekuur en een taalklas organiseert De taalklas is een ondersteuning voor de inburgeringscursus en wordt georganiseerd door enkele vrijwilligers die vroeger leerkracht waren."

Op Texel wordt de inburgeringscursus gegeven door VluchtelingenWerk Nederland. Ze streven ernaar om voor elke inburgeraar een taalcoach te vinden die wekelijks met zijn/haar cliënt de Nederlandse taal extra oefent.

                                                        

Meer informatie en/of aanmelden kan bij: Vluchtelingenwerk Texel. Teamleider Texel: Daniëlle van Twuijver, tel. 06 2347 3758