Archieffoto De Marels in de inmiddels gesloopte De Koninghal.
Archieffoto De Marels in de inmiddels gesloopte De Koninghal. Foto: Gerrit Verhoeven

Marels bij debuut in nieuwe

klasse verslagen in Beverwijk

De Marels spelen dit seizoen in een hogere leeftijdsklasse U16 (onder 16 jaar). De eerste wedstrijd in Beverwijk was zeer leerzaam. Er werd uiteindelijk verloren met 97-56.

Al in het eerste kwart maakte Racing Beverwijk het verschil. De grote vereniging beschikte over 10 spelers van 15 jaar. Dat zag je terug in de snelheid en kracht van het spel. In de aanval kregen de Marels moeilijk de bal bij de bucket. In de omschakeling was Beverwijk heel snel en doeltreffend. Voor de Marels scoorden Gerbrand de Wit, Sven de Jong en Sam Ekker de eerste punten van het seizoen. Beverwijk dubbelde de Marels dik met 32-12. In het tweede kwart eenzelfde beeld al wisten de Marels de aanvallen van Beverwijk iets beter te pareren. met rust was de stand 58-23. In het derde kwart gaf Racing Beverwijk meer kans aan de bankspelers. Daardoor ontstond er ook meer ruimte voor de Marels. Job Smit kon onder het bord goed scoren en Sam Ekker haalde punten uit afstandsschoten. In de verdediging werden alle ballen door de Marels ge-rebound. Het derde kwart haalden de Marels dan ook meer punten dan Beverwijk 12-15 met een stand van 70-38. In het vierde kwart stelden de Marels twee doelen; zelf meer dan 50 punten scoren en Beverwijk van de 100 af houden. Het was duidelijk dat de 100 punten het doel werd voor Beverwijk met de beste selectie in het veld. De Marels waren alleen veel beter opgewassen tegen het spel van Beverwijk. In de aanvallen vonden de spelers elkaar veel beter. Daardoor werden 18 punten gescoord door de Marels. Racing Beverwijk bleef steken op 27 punten. De eindstand van 97-56 voelde hierdoor als een overwinning. Komende zondag 23 september spelen de Marels thuis in Ons Genoegen om 12:30 uur.

Scores: Job Smit en Sam Ekker 12, Gerbrand de Wit 11, Sven de Jong 8, Mart Kikkert 5, Joshua Brouwer 4, Mats Lüder en Tijn Zeeman 2.