'CoderDojo' in bieb voor kinderen met belangstelling in techniek

De Kopgroep Bibliotheek in Den Burg begint zaterdag 22 september met een eigen zogeheten CoderDojo.

Dat zijn bijeenkomsten waarbij de deelnemers van vrijwilligers leren hoe ze moeten programmeren. Dan gaat het onder meer om het programmeren van websites, games, apps en robots. De naam CoderDojo staat voor een wereldwijde beweging. In Nederland zijn er inmiddels zo'n 75 locaties waar CoderDojo's gehouden worden.

De première van CoderDojo Texel is komende zaterdagochtend om 10:00 uur in de bibliotheek aan de Drijverstraat in Den Burg. Volgens de bieb zijn kinderen tussen de 7 en de 17 jaar met interesse voor techniek en programmeren van harte welkom om kennis te komen maken met het nieuwe initiatief. Er kan onder meer worden geleerd hoe een robotarm bestuurd moet worden en er is tekst en uitleg over 3D-printen. Het duurt tot 12:00 uur.

Bedoeling is dat er maandelijks bijeenkomsten in de bibliotheek komen. Dat wordt dan ook op zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur. Volgens de bieb is het niet alleen voor kinderen met ervaring in programmeren, maar ook voor kinderen die nog nooit geprogrammeerd hebben. Deelname is gratis, aanmelden kan via www.kopgroepbibliotheken.nl.