Taxichauffeur luidt noodklok na botsing met container op de weg

"Het gebeurt vaker, maar nu hebben we echt schade. Gelukkig is er geen lichamelijk letsel. Dit moet echt ophouden." Dat stelt Bob Sleeman van Taxi Dirk. Zaterdagnacht kwam één van de chauffeurs in botsing met een container die midden op de Pontweg lag, net buiten De Koog.

"Er liepen veel mensen terug van De Koog, dus waarschijnlijk heeft iemand er humor in gezien om de kliko midden op de weg te zetten." Tot nu toe zijn er nog geen grote ongelukken bekend, maar de kliko met oranje deksel ligt volledig aan gruzelementen en ook de taxi liep de nodige schade op. Dat de bak mogelijk de weg op is gewaaid, acht Sleeman niet waarschijnlijk. "Het waaide bijna niet."

Het gebeurt regelmatig dat bakken na het legen langs de kant van de weg blijven staan. Op - onder meer - de Pontweg waar de wind vrij spel heeft, waaien de bakken voor het plastic relatief makkelijk de weg op, hetgeen tot gevaarlijke situaties kan leiden. Een voorlichter van de gemeente laat desgevraagd weten: "Het gemeentelijke beleid is dat inwoners op de dag dat de afvalcontainer wordt geleegd, deze na 7:00 uur 's morgens aan de weg mogen zetten. Verder is het de bedoeling dat de containers 's avonds weer van de straatzijde worden weggehaald. Na leging leggen de mannen van gemeentewerken de containers in het buitengebied plat in de berm, waardoor wegwaaien wordt voorkomen." Dit laatste gaat in geval van de plasticcontainer - met oranje deksel - niet altijd op. Deze containers zijn dusdanig licht dat de wind snel vat krijgt op de kliko's. De ophaaldag in De Koog is overigens donderdag.

Meer op pagina 8.