Einde seizoen zwembad Molenkoog is in zicht

In totaal 44 kinderen zwommen vrijdagmiddag in Molenkoog af voor hun zwemdiploma A, B of C. Hoewel er donkere luchten boven het bad hingen, bleef het gelukkig droog zodat de in groten getale aanwezig ouders, broers, zussen, opa's en oma's de zwemmers rustig konden bewonderen en aanmoedigen.

Het nieuwe zwemdiploma van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) is er meer dan vroeger op gericht dat kinderen zichzelf in veiligheid kunnen brengen als ze onverhoeds te water raken. De diploma's A, B en C vormen een reeks waarin kinderen steeds meer vaardigheden en conditie opdoen om respectievelijk veilig te recreëren in een zwembad zonder attracties, een zwembad met attracties zoals bijvoorbeeld een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en in een stroomversnelling tot in open water zonder stroming of golfslag zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten.
Tijdens het afzwemmen was deze keer ook Marcel Verbeek, gedelegeerde van de NRZ, aanwezig om te zien of er volgens de normen van de NRZ werd afgezwommen en hoe er geëxamineerd werd.

Voor het A-diploma zwommen af: Amélie Lamens, Asad Uneisi, Delina Beletsom, Desny Snel, Dorus Zoetelief, Eline Ahlers, Emma Zegers, Hanin Haj Chafik, Jihad Uneisi, Jimmy Hensen, Jukka Malschaert, Lexi Arends, Lilly Keuning, Lorenzo van Kempen, Marleen Witvliet, Mirre van der Velde, Rick de Smidt, Ryan Rouwenhorst en Sjoerd Ran. In deze laatste lesperiode zwommen eerder af voor hun A: Lars Eelman en Petros Haileab.
Het B-diploma werd behaald door: Feline James, Finn van der Star, Leen Haj Chafik, Levy Staal, Loujaen Haj Chafik, Manon Splinter, Maryse James, Mayke Keijzer, Meile Willebrands, Ravi van der Geest, Rick Vlaming, Sem Langius, Tasnem Zakrya en Wessel Krijnen.
In deze periode is eerder afgezwommen door Mahmoud Abu Alrous en Petros Haileab.
Voor het C-diploma werd afgezwommen door: Beau-Jane Bos, Dienand Kikkert, Ella Brugge, Fay Witte, Kerby Joseph de Wit, Lieke Weijdt, Pim Hensen, Roos Oosterhof, Souwie Haas, Tess Vendel en Tessel Seifert. Dries Veltkamp en Petros Haileab behaalden eerder in deze periode hun C-diploma.

Vermeldenswaardig is nog dat zowel Tess Vendel als Petros Haileab dit seizoen elke lesperiode een diploma hebben gehaald zodat ze nu in het bezit zijn van het hele zwem-ABC.

Vanavond gaat om 17:30 uur de jaarlijkse zwem-4-daagse van start. Dit jaar met Disney als thema. De organisatie hoopt dat de deelnemers verkleed komen als Disneyfiguur. Tijdens de zwem-4-daagse zwemmen de deelnemers 10 (onder de 10 jaar) of 20 banen per avond. Elke avond is er een aardigheidje voor iedereen en op vrijdag natuurlijk een dik verdiende medaille. Het belooft nog een mooie, zonnige week te worden. Opgeven kan nog tot dinsdagavond 19.00 uur en deelname kost €5,30 per persoon. Zondag de 23ste is de laatste openingsdag.