KGB te sterk voor G-team bij start seizoen

Het G-team van Texel heeft de eerste wedstrijd van het seizoen verloren. De Texelaars gingen tegen KGB uit Bovenkarspel met 1-3 onderuit.

Het G-team ging als promovendus voortvarend van start tegen KGB. Het goed druk zetten op de defensie van KGB leidde al vroeg tot een openingstreffer. Middenvelder Adriaan van Liere ging goed door op de linksback van de thuisploeg en reageerde attent op de door de linksback te kort gespeelde terugspeelbal op de keeper en schoof de bal onder de doelman door (0-1).

Na ongeveer een kwartier spelen, zakte Texel te ver terug en kwam KGB steeds meer in hun spel. Dat resulteerde in een verdiende gelijkmaker. De rechtsbuiten sneed gemakkelijk naar binnen en krulde de bal in de rechter onderhoek. Texel probeerde het spel te maken, maar liep al snel tegen een tegenstoot aan. Opnieuw was een afstandschot te machtig voor de keeper en kwam KGB op een 2-1 voorsprong. Vlak voor rust kreeg Van Liere de kans op de 2-2, maar hij zag zijn inzet centimeters langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Na rust ging Texel opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar had het geluk niet aan zijn zijde. Zo werd de inzet van Twan Weijers gepareerd door de doelman en zag Van Liere even later zijn poging van de lijn gehaald worden. Nadat de storm van Texel even was gaan liggen, drong KGB weer aan en vergrootte zij de voorsprong uit een hoekschop die in een keer in het doel draaide. Texel kreeg nog wel kansen op de aansluitingstreffer. Zo schoot Van Liere van afstand nog op de lat en werd in de slotfase nog zijn omhaal geblokt door de defensie van KGB.