Links de prullenbak, rechts de beschadigde auto.
Links de prullenbak, rechts de beschadigde auto. Foto: Bob Sleeman

"Dit keer was het maar een container"

"Dit keer was het maar een container, maar er liggen en lopen ook vaak genoeg mensen in donkere kleding op een onverlichte weg. Moet er eerst iets ernstigs gebeuren?", stelt Bob Sleeman in reactie op een chauffeur die in botsing kwam met een afvalcontainer die op de Pontweg lag (zie pagina 1).

"De problematiek is eerder aangegeven, maar er verandert eigenlijk niets. In het hoogseizoen worden spullen op de weg gezet, tot aan bloembakken aan toe. Wij snappen dat het niet leuk is wanneer je even moet wachten op een taxi, maar we doen echt ons best. Mensen zeggen dat er te weinig taxi's rijden, maar met alle bedrijven zijn dat er gewoon een stuk of twaalf. Alleen, iedereen wil op hetzelfde moment naar huis."

Het voorval met de container vond plaats om 4:20 uur in de nacht, Sleeman belde tien minuten later met de politie. "Ze hadden geen tijd, terwijl de stakingen al over waren. Daarom vind ik het belangrijk dat hier aandacht voor komt. Ik hoop ook dat de gemeente hier actie op onderneemt. Dit is niet op te lossen door de taxichauffeurs of de horeca-ondernemers. Het loopt nu goed af, maar wat als een chauffeur schrikt, uitwijkt en iemand raakt?"

Het is niet de eerste keer dat een taxichauffeur zich laat horen. Ook na Tropical 2017 waren er noodkreten. Als de chauffeurs in een normaal tempo rijden, worden deuren open getrokken en wordt tegen de auto aangetrapt door mensen die naar huis willen. De 'taxigangers' lopen de taxi's tegemoet tot het einde van de Dorpsstraat en het begin van de Pontweg. "Ik heb al een keer op een haar na iemand ontweken. Het is hartstikke leuk werk, maar het moet wel veilig blijven. Zowel voor ons als voor de mensen die we naar huis brengen."