Afbeelding
Foto:

Beeldverslag van Texel Culinair

Een rondje door de Koger Dorpsstraat tijdens Texel Culinair is een bijzondere belevenis. Als verslaggever kun je het slechter treffen. Een praatje hier, links en rechts proeven van smaakvolle gerechtjes en bijzondere drankjes en tussen al dat eten en praten door ook nog foto's maken. Met bijstaand resultaat.

1. Tartaartje van gerookte zalm, bonbon van carpaccio en andere gerechtjes bij Bistro 110.

2. Als je dan je gerechtje hebt, dan wil je het in alle rust oppeuzelen. Als er geen plekje meer is aan de partytafel, dan zijn er wel andere attributen die je ook prima als tafel kunt gebruiken.

3. In de Dorpsstraat kon je over de hoofden lopen.

4. De keukenbrigade van restaurant Gusta, winnaar van Culinair vorig jaar, gebruikt Texelse ingrediƫnten. Hier zijn de koks ganzenborst aan het roken. Deze werd gereserveerd met TX Gin, Annabel aardappels en TX yoghurt.

5. Koks Koen Koster (rechts) en Gijs de Waal van BOSQ bereiden een Waddenzee Escabache van mossels, tomaat, radijs met zoetzure groenten en crostini van vijgenbrood.

6. John Runkel van Pure steelt de show met zijn lolly's van geitenkaas. Met pikante zwarte olijven, vijgen compote en walnoot.

7. Aris van Zeijlen was alle vijftien edities van Texel Culinair van de partij. Tot dusver steeds als gastheer en spreekstalmeester, deze laatste keer in de rol van erevoorzitter van de jury. Hier laat hij zich bijpraten door Mark Schoo van Passie.

8. Deze vier vriendinnen uit Breda komen al voor het vijfde jaar achtereen naar Texel Culinair. "We maken er een gezellig weekend van en genieten van de gerechtjes en de drankjes."

9. Juryberaad in de tuin van Mosk. In de jury Aris van Zeijlen (eregast, voorzitter, met Joke de Boer) Marcus Polma (culinair recenensent), Michael Daals (gastheer, sommelier), Michiel Uitdehaag (burgemeester van Texel) en Marjolein Hurkmans (culinair recensent). (Foto Joke de Boer)

Foto's Gerard Timmerman

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding