Sportschool Texel mag blijven in onderkomen aan Schilderweg

Sportschool Texel mag gehuisvest blijven op de huidige locatie aan de Schilderweg in Oudeschild.

Dat blijkt uit een gerepareerde versie van het nieuwe bestemmingsplan voor Oudeschild die het college heeft opgesteld. Het reparatieplan ligt sinds gisteren tot en met 22 oktober ter inzage. De sportschool plus bijbehorende woning en kledingwinkel worden volgens het reparatieplan alsnog juridisch mogelijk gemaakt binnen de bestemming 'Bedrijventerrein'.

De gemeente wilde de aanwezigheid van de sportschool aanvankelijk niet mogelijk maken in het nieuwe bestemmingsplan, maar daar stak de Raad van State begin 2016 een stokje voor. Volgens het bestuursorgaan had de sportschool aangetoond onder het overgangsrecht te vallen en moest de gemeente het nieuwe bestemmingsplan daarop aanpassen. De sportschool is sinds 1985 in het pand aan de Schilderweg gevestigd.

Voor het Havenhotel, 't Pakhuus, Havenzicht en hotel De Zeven Provinciƫn wordt het aantal recreatieve slaapplaatsen aangepast. Daar was een paar jaar geleden ook discussie over. Volgens het college wordt het aantal slaapplaatsen verwerkt in overeenkomst met gedane toezeggingen. "Deze mogelijkheid was gegeven omdat eerder geen restrictie van het aantal recreatieve slaapplaatsen gold, maar het benutten van de slaapplaatsen begrensd werd door de bebouwingsmogelijkheden. In de systematiek van de geactualiseerde bestemmingsplannen is het aantal recreatieve slaapplaatsen op de verbeelding opgenomen."

Voor een aantal gebouwen aan De Vang en de IJsdijk zijn de bouw- en goothoogten in het reparatieplan aangepast, zodat de hoogten overeenkomen met de bestaande bebouwing. Voor de watersportvereniging komt plek aan Stoompoort 4 voor het onderhoud aan schepen. Dat hoort volgens het college op een bedrijventerrein thuis. Er kunnen tot en met 22 oktober zienswijzen worden ingediend. Het reparatieplan wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 door de gemeenteraad vastgesteld.