Rick Bijpost aan de bal namens De Koog.
Rick Bijpost aan de bal namens De Koog. Foto: Willem Sangers

De Koog wint derby

Een sterk vernieuwd De Koog heeft zondagmiddag in eigen huis de eerste eilandderby van het seizoen gewonnen. Een niet al te enerverende bekerwedstrijd werd met 1-0 gewonnen van SV Oosterend.

Een hoop veranderingen bij De Koog dat dit jaar uitkomt in de vierde klasse.Overtuigend was het tegen vijfdeklasser SVO allerminst. Het publiek had er zin in, mede vanwege een aantal nieuwkomers. Zo kwam Yorgo Helleman over van Texel'94. Veel plezier zal hij niet aan zijn officiële debuut beleefd hebben. Al na een kwartier werd hij van het veld gestuurd na een slaande beweging. Volgens de Koger werd hij tijdens een duel geknepen. De scheids had hier geen boodschap aan en stuurde de aanvaller van het veld af.

Zijn broer - die vorig jaar nog de kleuren van De Koog verdedigde - speelde wel een hele wedstrijd, maar nu in het tenue van SV Oosterend. Voor de wedstrijd was De Koog favoriet, maar met tien man werd het toch een ander verhaal. Beide partijen bakten er voetballend niet veel van en kwamen niet aan het creëren van kansen toe. Het was De Koog die eenmaal het net wist te vinden. Rick Bijpost werd matchwinner.

Voordat de competitie over twee weken begint, is er voor de coaches van beide partijen nog genoeg werk te verzetten. Oosterend moet het dit jaar onder meer opnemen tegen ZDH. De Hoornders degradeerden afgelopen seizoen naar de vijfde klasse. De Koog staat dit jaar onder leiding van Martin en Marko Koorn die het roer hebben overgenomen van Mario van der Hert wiens contract niet verlengd werd.

Niet alleen de eerste elftallen speelden zondag overigens tegen elkaar. De tweede elftallen van beide teams oefenden in de ochtend al tegen elkaar, ook hier was De Koog de sterkste. Het werd 4-0.