Het Jeugdjournaal filmde de broers Mike en Wesley Smit van Zevenbergen.
Het Jeugdjournaal filmde de broers Mike en Wesley Smit van Zevenbergen. Bron Jeugdjournaal

Verveling krijgt geen kans bij Mike en Wesley

Voor menig kind staat vakantie gelijk aan luieren. Maar niet voor Wesley en Mike Smit van hoeve Zevenbergen in Eierland. De broertjes helpen ijverig mee op de camping van hun ouders, waar ze ook veel speelkameraadjes ontmoeten. Het Jeugdjournaal kwam op bezoek.

Hun ouders Marcel en Sandy, die naast de camping ook een akkerbouw- en bloembollenbedrijf hebben, zijn in de drukke zomerperiode vaak aan het werk. "Meestal helpen wij of doen spelletjes op onze Playstation", vertellen ze. Kunnen ze zich voorstellen dat andere kinderen tijdens hun vakantie helemaal niets doen? Dat lijkt hen best saai. Ze geven het Jeugdjournaal een rondleiding over de camping en vertellen er van alles over. "Het is leuk, we hebben veel nieuwe vrienden ontmoet op de camping. Daar spelen we dan mee en we hopen dat ze volgend jaar weer terugkomen."

Volop drukte en reuring in de zomer, op Texel waar jaarlijks ongeveer een miljoen toeristen komen. Een seizoen waarbij ook heel wat wordt afgespeeld op de camping. Maar nu de schoolvakantie weer achter de rug is, keert ook de rust weer.

"Wij hadden als laatste vakantie en hoefden nog niet naar school. Maar vrienden van ons op de camping wel. Nu zijn er veel oudere mensen, zonder kinderen. Het is een beetje saai op de camping nu er geen kinderen zijn."

Maar de verveling krijgt geen kans om toe te slaan. Met dweilen en vegen maken de broers zich nuttig.

Inmiddels is de allerlaatste vakantiedag aangebroken en zien we hoe Mike en Wesley de toeristen uitzwaaien.

De uitzending van het Jeugdjournaal is te zien via Uitzending Gemist.