Bezoekers bij de snoepkraam in De Cocksdorp.
Bezoekers bij de snoepkraam in De Cocksdorp. Foto: Willem Sangers

Wisselende reacties Durper Tuinen en Straatfeest

Snoep, stroopwafels, gebakken vis en andere lekkernijen waren in trek tijdens het Durper Tuinen en Straatfeest dat zaterdag in De Cocksdorp werd gehouden.

De traditionale afsluiting van de zomermarkten had veel te bieden voor de liefhebbers. Van pluchen lepelaars tot stroopwafels en van gerookte vis tot snoep. Er was kunst, er werden boeken verkocht en er was muziek. Veel muziek. Meerdere Texelse bands verzorgden straatoptredens, zodat bezoekers al wandelend van het bluesgenre van HipShake overgingen naar hits uit de sixties door The GAF en andere muziekstijlen. De Rommelkapel uit Oosterend trad op en ook andere muzikanten vermaakten het publiek in de Kikkertstraat.

De opkomst leek wat minder dan andere jaren, de belangstelling spreidde zich wel uit over de middag en de avond. Al met al heerste er een gezellig sfeertje op straat. De reacties onder kooplieden liepen uiteen, het publiek was volgens één van hen niet al te kooplustig. Hoe dan ook, de snoepkraam en die met stroopwafels stonden aardig in de belangstelling. Jeugd werd geschminkt, wat kritische bezoekers misten voor die categorie een aantal vaste activiteiten.