Evensong in Hoornder kerkje

In het Hoornder kerkje wordt op zondag 9 september een zogenaamde Evensong of Choral Evensong gehouden. De Cantorij van de Catharinakerk is Doetinchem is gast in deze bijzondere dienst.

De Evensong stamt uit de Engelse kerkelijke traditie en daarbij gaat het om een kerkdienst in de late middag of avond waarin het grootste deel wordt gezongen.

In de katholieke, maar tegenwoordig ook vaak in de protestantse liturgie spreekt men over een vesper. Kenmerkend is dat een preek geen onderdeel is van de liturgie en dat lezingen worden afgewisseld met gezongen liederen, soms meegezongen door de gemeente.

De Evensong op 9 september in Den Hoorn begint om 16:00 uur. Medewerking wordt verleend door de Cantorij van de PKN Catharinakerk in Doetinchem die onder leiding staat van Elske te Lindert en Theo Menting. Orgel en vleugel worden bespeeld door Elske te Lindert. Voorganger is drs. H.J. Boon uit Den Burg. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de kosten.

Wie de Cantorij van de Catharinakerk eerder al wil horen kan 's ochtend om 11:00 uur terecht in de Waddenkerk in De Cocksdorp. Ook hier verleent de cantorij medewerking aan de ochtenddienst en is drs. H.J. Boon de voorganger.