Lola Bakker in actie in Burgh-Haamstede.
Lola Bakker in actie in Burgh-Haamstede. Foto: Facebook Cycling team Texel

Drie op een rij voor Lola Bakker

Lola Bakker uit Den Burg heeft voor de derde keer op rij een overwinning behaald bij een grote MTB-wedstrijd.

De Texelse werd in Burgh-Haamstede eerste bij de NL Cup X-treme MTB Challenge. Lola reed in de categorie 'nieuwelingen'. Een week geleden werd ze in die klasse eerste bij de 3 Nations Cup in Zoetermeer en twee weken geleden werd ze in het Belgische Kluisbergen eerste bij Beneluxwedstrijden voor MTB'ers.

Volgens Lola werd er in het Zeeuwse Burgh-Haamstede gereden op een parcours dat op Texel leek ("maar dan met drie hoogtemeters meer") en dat beviel haar goed. Na de start, waarbij alle categorieën tegelijk vertrokken, greep ze meteen haar kansen bij de eerste bocht in het parcours. "Iedereen pakte de buitenkant van de bocht en ik ging er vol voorbij aan de binnenkant."

Lola lag daardoor als vierde in het veld. Mede-rijdster Hannah van Boven kreeg materiaalpech, waarna Lola samen met Didi de Vries en Annemoon van Dienst wegreed van de rest. "Het ging zo goed dat ik de kop overnam en toen reed ik ineens eerste van alle categorieën en sloeg ik zelfs een gaatje." Vanaf dat moment gaf Lola alles tot aan de finish, waarbij ze alleen nog werd ingehaald door Hannah van Boven die eerste werd in de categorie 'elite/belofte'. Het betekende een eerste plaats bij de nieuwelingen en tweede plaats in het overall-klassement.

Lola: "Ik hoop dat ik deze vorm de komende twee wedstrijden weet vast te houden, want in het klassement (waar ik nu nog aan kop sta) kan nog van alles gebeuren." De Texelse, die rijdt voor Cycling team Texel stelde aan het begin van het seizoen voor zichzelf een aantal doelen die aanvankelijk te hoog gegrepen leken, maar volgens haar beginnen ze toch haalbaar te worden. "Het harde trainen laat zich terugzien in deze mooie resultaten, waar ik stuk voor stuk ontzettend blij en trots op ben."

Niels Bakker, de vader van Lola, deed in Burgh-Haamstede mee in de categorie Masters 40+ waarin hij twaalfde werd. Hij reed prima, maar had de pech in de laatste ronde na een stuurfout hard met zijn arm tegen een boom te botsen.