'Effectief omgaan met kinderen'

"Kinderen opvoeden is niet altijd even gemakkelijk. Veel ouders voelen zich (soms) gefrustreerd en machteloos door het gedrag van hun kinderen." Dat stelt Tiny Beemsterboer van Interaktie Buro. Vanaf 17 september start zij daarom met de cursus 'GORDON – Communicatietraining "Effectief omgaan met kinderen"'

Deze cursus is voor mensen die met het opvoeden van kinderen te maken hebben. De cursus helpt deelnemers om hun relatie met kinderen te verbeteren; hun kinderen te leren verantwoordelijkheid te nemen voor het oplossen van hun eigen problemen; bij te dragen aan een positief zelfbeeld van hun kinderen en verandering te brengen in gedrag van hun kinderen dat zij onacceptabel vinden.

"Kinderen opvoeden is niet altijd even gemakkelijk. Veel ouders voelen zich ( soms ) gefrustreerd en machteloos door het gedrag van hun kinderen. Sommigen gebruiken dan straffen en beloningen om hun kinderen in het gareel te houden. Dit leidt vaak tot een steeds terugkerende strijd. Zolang ouders straf kunnen gebruiken, winnen zij en verliezen kinderen. Wanneer kinderen ouder worden, werkt straf niet meer. Kinderen keren zich nogal eens van hun ouders af en worden opstandig, of juist onzelfstandig, verlegen of angstig. Als straffen en beloningen niet meer werken, laten ouders vaak hun eigen behoeften varen en geven in alles toe aan hun kinderen. De kinderen worden winnaars en de ouders de verliezers. In beide situaties wint de ene partij ten koste van de andere. Ouders vinden dit onbevredigend, maar weten meestal niet hoe het anders zou kunnen", stelt Beemsterboer.

In de cursus ''Effectief omgaan met kinderen'' leren de deelnemers: problemen te voorkomen; plezierige situaties uit te breiden; problemen tussen ouder en kind op te lossen op een voor beiden bevredigende manier; het kind te helpen, wanneer het een probleem heeft; op te komen voor eigen behoeften.

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten en wordt gegeven in Kinderdagverblijf De Pepermolen in Oosterend. Totale kosten van de training € 261,20. De lessen vinden plaats op maandag 17 september, 24 september, 8 oktober, 22 oktober, 29 oktober, 10 december en 17 december.

Voor ouders/opvoeders voor wie er financiële bezwaren bestaan, bestaat de mogelijkheid contact op te nemen met: Tiny Beemsterboer om over betalingsregeling te kunnen overleggen, of indien de kosten echt niet betaald kunnen worden Sociaal Domein Gemeente Texel: 0222-362179 of gemeente@texel.nl.

Meer informatie: Tel: 0224 - 552719; Email: t.beemsterboer@planet.nl. Website www.interaktie-buro.nl.