Nieuwe tenues voor de Strender Zondagsrijders.
Nieuwe tenues voor de Strender Zondagsrijders. Foto: Jacqueline van der Star

Strender Zondagsrijders als nieuw

Vooruitlopend op de Strendercross waarvan de eerste editie zaterdag 20 oktober op de ijsbaan zal worden gehouden, presenteerde de Strender Zondagsrijders hun nieuwe wielertenue.

Een vast tafereel op de zondagmorgen in Oosterend, al tientallen jaren. Wielrenners die met elkaar eerst "een bakkie" doen bij wegkapitein Willem Witte (bij Col de Guillaume) aan de Oesterstraat en aansluitend vanuit Oosterend een ronde maken over het eiland. Links- of rechtsom, al naar gelang de wind. Met aan het eind steevast een sprint, waarbij de winnaar als "beloning" een verslag schrijft.

Al jaren een bonte verzameling kleuren, hoog tijd om de eenheid binnen de ploeg ook naar buiten toe uit te stralen. Met als hoofdsponsors de TX29 "Helena Elizabeth" met aan het roer schipper Marco Drijver, zelf lid van de Zondagsrijders, en Omegaflora (wereldwijd producent van speciality oils), dat binnen de ploeg vertegenwoordigd wordt door Tom Witte. Bij elkaar een ploeg van zo'n 25 wielrenners die tijdens hun zondagse ritten goed zijn herkennen.