Voor het Indorp Beachvolleybaltoernooi wordt de Groeneplaats volgestort met 80m3 zand.
Voor het Indorp Beachvolleybaltoernooi wordt de Groeneplaats volgestort met 80m3 zand. Foto: Archief Texelse Courant

Beachvolleybal op Groeneplaats

Op de Groeneplaats wordt zondag 19 augustus het Indorp beachvolleybaltoernooi gehouden. Er komen vier volleybalvelden voor dit 4 X 4/toernooi. Hiervoor wordt het plein volgestort met tachtig kubieke meter zand.

Het evenement dat eigenlijk het zomerseizoen min of meer afsluit en het nieuwe zaalseizoen inluidt, werd indertijd opgezet door Connie, Gertha, Peter en Rick. Nadat zij het vijf keer hadden georganiseerd werd het stokje in 2015 overgenomen door Ben, Jari, Liedeke en Jan-Berend. Inmiddels is het een niet meer weg te denken begrip op de Texelse evenementenagenda.

Het toernooi is de achtste editie van Indorp. "We zijn blij met de tien al aangemelde teams. We zijn daarnaast echter nog op zoek naar méér; er is nog ruimte voor zes teams van vier spelers", meldt de organisatie. Om niet al te grote niveauverschillen te hebben, geldt de restrictie dat er maximaal twee NeVoBo-leden per team in het veld mogen staan.

De organisatie nodigt volleybalteams uit mee te doen met dit bijzondere en gezellige evenement. Opgave kan via email indorptexel@gmail.com, wel geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt.