Leonie van Schaik met Elviro La Grande
Leonie van Schaik met Elviro La Grande Foto: Eventing Photo

Prijzen Texelse ruiters

De Texelse ruiters Mariska Witte, Leonie van Schaik en Luna Marin Hidalgo zijn afgelopen weekend in de prijzen gevallen tijdens een samengestelde wedstrijd voor paarden en pony's in Oudkarspel.

Een samengestelde wedstrijd bestaat uit een dressuurproef, een springparcours en een afsluitende cross over een afstand van gemiddeld twee kilometer met natuurlijke hindernissen. De cross moet foutloos en binnen een vastgestelde tijd worden afgelegd.

Mariska en Leonie werden eerste en tweede in de klasse L. Mariska reed met haar paard Cadanza een zeer nette dressuurproef (209 punten) waarmee ze meteen bovenaan stond. In het springparcours viel er een balkje wat vier strafpunten opleverde, maar dat werd meer dan goedgemaakt tijdens de cross. De brutale Cadanza liep met gemak binnen de tijd het crossparcours rond.

Leonie van Schaik behaalde met haar paard Elviro la Grande 186,5 punten in de dressuurproef en bleef foutloos in het springparcours. Ook Elviro liet zich met gemak het crossparcours doorsturen en ook Leonie en Elviro bleven foutloos en binnen de tijd. Beide combinaties hebben hun laatste punten behaald in de klasse L. Mariska en Leonie mogen nu promoveren naar de klasse M.

Luna Marin deed in Oudkarspel met haar pony Oreo mee in de klasse B, categorie D/E. In de dressuurproef behaalde de combinatie 186 punten en in het springen bleven zij foutloos. Wel noteerden zij vier strafpunten voor tijdsoverschrijding.

De cross ging foutloos en binnen de ideale tijd, waardoor Luna Marin – die springlessen volgt bij Mariska en dressuur- en crosslessen bij Leonie – en Oreo de derde plaats behaalden. De volgende cross die op het programma staat van deze eventingamazones is SGW Texel op zaterdag 8 en zondag 9 september.