Muziek, sfeer en gezelligheid op Strenderpop, komende zaterdag bij de Muzieknis in Oosterend.
Muziek, sfeer en gezelligheid op Strenderpop, komende zaterdag bij de Muzieknis in Oosterend. Foto: Archief Texelse Courant

Elf Texelse bands op Strenderpop

Bands en popliefhebbers maken zich op voor Strenderpop. Elf Texelse bands presenteren zich zaterdag 18 augustus van 13:00 uur tot circa 21:00 uur in de muzieknis in Oosterend. Alweer de 27ste editie van dit festival dat een hoog Texels- én reüniegehalte kent. En entree is gratis.

Speelden vorig jaar op Strenderpop nog enkele bandjes die waren voortgekomen uit muziekfestival Overstag, dit jaar ontbreken die namen op het podium. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, elke band heeft daardoor iets meer speeltijd.

Op het programma ouwe rotten die al jaren meegaan, maar er verschijnen ook nieuwe sterren aan het firmament. Strenderpop daagt jong en oud uit.

Jong, in de hoedanigheid van "De Magic Numbers", om 13:00 uur de openingsband op Strenderpop. Samengesteld uit Ella ten Pas en Sofie Vlaming (foto), beiden twaalf jaar en uit Oosterend. Ze spelen gitaar (Sofie rechts- en Ella linkshandig), en zingen. Ze spelen covers van Kate Perry, van wie ze fan zijn.

Om 13:30 uur betreedt Funky Groove het podium. Zangeres Sophie Zoetelief en gitarist en zanger Daan Mahieu, op bas begeleid door gitaardocent Henk Vroom, maakten vorig jaar hun debuut op Strenderpop. Op zeer verdienstelijke wijze, de organisatie heeft voor hun Nederlandstalig repertoire een half uur speeltijd ingeruimd.

Na een kwartier ombouwen is het woord aan Ewout Adriaans. De Texelse singer songwriter was jarenlang de voorman van Jug Bros, tientallen jaren een vaste waarde op Strenderpop. De band is historie, uit de as zijn nieuwe initiatieven herrezen. Ewout gaat solo verder en speelt en zingt eigen werk.

Marco Paagman (basgitaar), Jeroen Schoo (gitaar en zang), Corine Rikkenberg (gitaar en zang), Mia Groenhof (zang), Robbert de Jong (toetsen en zang) en Harry Kingma (drums) hebben zich verenigd onder de naam Just in Case. Ze spelen rock tot funk.

The Phonetics bestaat uit Michiel Blauwboer (gitaar en zang), Hannes van Angeren (zang en gitaar), Rikus Kloosterhuis (bas en zang), Hans Vlaming (drums en zang) en Ad Harman (zang en mondharmonica). Zij brengen eigen werk ten gehore.

Blues en rock staat op het repertoire van Bluesselect, bestaande uit Reinier Heutink (gitaar), Jonas den Brok (basgitaar), Biem Vlaming (drums), Martijn Dros (zang) en Ger Scheeve (mondharmonica en zang).

Hip Shake, met Peter Bakker (bas), Johan van der Ster (drums), Edwin Bakker (gitaar en zang) en Hans List (gitaar en mondharmonica) vertolkt Chicago Blues.

Random is de coverband van zangeres Nancy Blok, Ronald Moree (gitaar en zang), Rody Westerlaken (gitaar en zang), Stefan Bremer (bas) en Sander van Heerwaarden (drums).

The GAF is de band van Mariëlle Nitszche (zang), Pieter Drijver (gitaar en zang) en Gerard Timmerman (gitaar en mondharmonica). Op het repertoire popmuziek van de sixties tot heden. YouGoGirl (pop/jazz) bestaat uit Aya During (zang), Roel van Oort (contrabas), Marco Helbers (drums) en Hugo van Noorden (gitaar).

Strenderpop wordt afgesloten door The Seniors. De muzikale wederopstanding van de Texelse rocker Rob Kooiman (gitaar), Jan Sieme Dros (piano, etc.), Ben Haak (drums, etc.) en Ben Bakker (bas, etc.)

De organsatie is in handen van stichting STOP, presentatie Jan Bloem.


Programma:

13.00 - 13.15 De Magic Numbers

13.30 - 14.00 Funky groove

14.15 - 14.45 Ewout Adriaans

15.00 - 15.30 Just' n case

15.45 - 16.15 The Phonetics

16.30 - 17.00 Bluesselect

17.15 - 17.45 Hip Shake

18.00 - 18.30 Random

18.45 - 19.15 The GAF

19.30 - 20.00 YouGoGirl

20.15 - 20.45 The Seniors

Afbeelding